Enric I. Canela

El País publica una entrevista amb John Sexton president de la Universitat de Nova York (NYU). La Universitat de Nova York és la 40 en el THE – QS World University Ranking.

Té campus a Argentina, Xina, França, Ghana, Regne Unit, Itàlia i Txèquia; i està a punt d’obrir altres a Mèxic, Emirats Àrabs i Israel; i s’està plantejant crear un més a Madrid.

Parlant de models i d’entrada de diner privat a la universitat, diu Sexton:

Es tracta de veure la Universitat com un bé públic, no un bé privat. Si moveu la responsabilitat al sector privat, ells no respondran. A la zona del Golf Pèrsic, hi ha líders que intenten crear un sistema universitari amb un model de negocis: ells inverteixen però volen els seus retorns quantificables. Això està condemnat al fracàs, perquè cap universitat de primera línia, cap gran universitat pot tenir èxit com un negoci. La Universitat de Nova York és la universitat privada més gran dels EUA i som un fracàs com a negoci, perdem diners tots els anys.

Sap el que diu.

Respecte als campus en diferents llocs, no ens equivoquem, la NYU bona és la d’allà, una cosa és estudiar a Nova York i una altra a Itàlia, Xina o Txèquia, per citar algunes seus. Jo no triaria una d’aquestes.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació