Enric I. Canela

La Vanguardia explica que la crisi pot tenir efecte sobre el Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació (PNRI), que signaran demà el Govern, CiU, les universitats, les associacions empresarials i els sindicats més representatius.

Segons el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, en el context actual és més necessari que mai el pacte. Així mateix, assegura que la inversió en recerca del Govern creixerà, si bé s’haurà d’ajustar als recursos que hi ha sobre la taula, perquè s’acosta un any cru.

Entre altres coses, l’acord preveu incrementar la inversió en recerca i innovació privada dels 760 milions d’euros del 2007 fins als 2.684 milions el 2010 i els 4.185 el 2013; incrementar la inversió de la Generalitat en R+D fins als 1.154 milions el 2010 i els 1.635 el 2013; crear un fons significatiu de capital risc català, i ajudar a l’augment de la inversió directa estatal en R+D a Catalunya.

El Mundo parla en el mateix sentit.

Quina llàstima, jo crec que la clau del PNRI està en el compromís de tots els grups parlamentaris de incrementar un percentatge anual el percentatge del PIB dedicat a R+D+i. M’agradarà veure quin percentatge augmenta i comparar-lo amb el que experimenten altres països, que també estaran en crisi. Ja he comentat en diferents moments que altra cosa és fer paper per sortir al diari.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació