Enric I. Canela

Ho escoltava dissabte al matí a Catalunya Informació, avui ho he llegit al web de la UdL, algunes universitats catalanes estan a la China Education Expo 2008, volen atreure estudiants.

No em cansaré de repetir-ho, és d’aquelles coses que considero més idiotes. Al 2003 s’havia obert una seu de les Universitats de Catalunya a Pequin per facilitar això (Podeu llegir el que deia VilaWeb aleshores La Xina, primer enclavament de les universitats catalanes per captar estudiants d’arreu del món)

.La clarividència del primer govern tripartit, que Déu els conservi la vista, la va fer tancar sis mesos després que comencés a funcionar, és a dir pràcticament en fase d’instal·lació, per manca de resultats. Raó: era una iniciativa del govern anterior, terra cremada, sectarisme. I en aquest cas els culpables no van ser els del Servei Català de Trànsit, especialistes en mesures intel·ligents.

Anys després torna a començar, això si sense l’aixopluc de la Generalitat. Si us interessa com va anar, llegiu Els rectors a Xina i les notícies citades. Trobareu logos, webs, etc.

2 respostes a “Xina o el record d’una bajanada governamental”

 1. a 21 oct. 2008 a les 8:00 Enric Giner

  Casualment son el “4 genets”, els rectors de les dues universitats espanyoles de Madrid i els espanyolisims rectors de les dues universitats catalanes que desobeïxen las lleis de la Generalitat que ordenen que el professorat sàpiga català.

  I jo em pregunto. Per que van a buscar estudiants fora mentre el d’aquí no poden accedir-hi? Conec gent que està estudiant a les Canaries per que aquí no havien passat la nota de tall. O pot ser tot és un negoci? Un xiringuito d’uns quants?

 2. a 21 oct. 2008 a les 8:04 enriccanela

  Enric,
  Bàsicament es busquen per a postgraus. Pensar en la llicenciatura és complicat. Als xinesos els interessa poc, de moment.
  Per altra banda porta estudiants a fer filologia està bé, sobren places i és interessants per a molts estrangers.
  Dit això, manca coherència política.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació