- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

Xina o el record d’una bajanada governamental

Enric I. Canela

Ho escoltava dissabte al matí a Catalunya Informació, avui ho he llegit al web de la UdL [2], algunes universitats catalanes estan a la China Education Expo 2008 [3], volen atreure estudiants.

No em cansaré de repetir-ho, és d’aquelles coses que considero més idiotes. Al 2003 s’havia obert una seu de les Universitats de Catalunya a Pequin per facilitar això (Podeu llegir el que deia VilaWeb aleshores La Xina, primer enclavament de les universitats catalanes per captar estudiants d’arreu del món [4])

.La clarividència del primer govern tripartit, que Déu els conservi la vista, la va fer tancar sis mesos després que comencés a funcionar, és a dir pràcticament en fase d’instal·lació, per manca de resultats. Raó: era una iniciativa del govern anterior, terra cremada, sectarisme. I en aquest cas els culpables no van ser els del Servei Català de Trànsit, especialistes en mesures intel·ligents.

Anys després torna a començar, això si sense l’aixopluc de la Generalitat. Si us interessa com va anar, llegiu Els rectors a Xina [5] i les notícies citades. Trobareu logos, webs, etc.