Enric I. Canela

La UPC ha decidit no esperar a què el Ministeri de Ciència i Innovació aprovi un document marc per adaptar les titulacions d’enginyeria a l’Espai Europeu d’Educació Superior.

No hi ha manera d’arribar a un acord amb els col·legis professionals i la UPC i el Govern estan farts.

Per fer això empraran una normativa del 1990 que ho preveu. Ho desconec, però deuen tenir raó.

És totalment inadmissible el que està succeint.

2 respostes a “A veure si el govern espanyol fa passar els col·legis professionals per l’adreçador”

 1. a 22 oct. 2008 a les 8:35 Laia

  Enric,

  Moltes universitats catalanes ja estan enviant els seus projectes de grau a ANECA i la UPC ha estat debatent si esperar o no que el Ministerio treguin les condicions de les titulacions d’enginyeria. Els entenc, ja no poden esperar més, si no ho envien ara no podran començar el curs vinent (09-10) ni una sola titulació adaptada.

  Pel que jo tinc entès, el contingut de les condicions ja està força pactat i el seguiran a l’hora de configurar el pla d’estudis dels nous graus, però allò que atura les resolucions del Ministerio és una discusió sobre la nomenclatura de les titulacions. Les baralles entres col·legis professionals superiors i tècnics ve justament per això, la paralula superior o tècnic.

  Jo personalment trobo que no té cap importància perquè aquesta nomenclatura està desfasada, i allò que diferenciara el tècnic del superior serà que el superior serà un postgraduat (amb màster) i el tècnic un graduat (només amb grau).

  Per aquest curs (08-09), alguna universitat espanyola ja ha tirat endavant alguna enginyeria, per tant, no m’estranyeria que la UPC ja estigués treballant amb això, sense haver d’aplicar cap normativa anterior de l’any 1990. Simplement ha de presentar els nous graus en enginyeria com vulgui, per la via del grau sense condicions, perquè aquestes no han sortit.

  Esperem, però, que el Ministeri faci posar d’acord els col·legis i això no estigui parat més temps. Tot aquest procès s’ha caracteritzat per una lentitud que no ha anat gens bé, i ara ja estem quasi fora de termini.

  Records,

  Laia

 2. a 22 oct. 2008 a les 10:16 enriccanela

  Laia,
  Sabia el tema de la discussió per les denominacions. Coincideixo que és una discussió sense sentit.
  Els ministeris, no aquests, aquest i els antecessors, en aquest tema s’estan cobrint de gloria.
  Ets una joia donant informació tan valuosa.
  Moltes gràcies.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació