Enric I. Canela

El Govern ha aprovat avui el Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació (PNRI), un El PNRI ha estat signat per un total de 22 institucions, del Govern, les universitats públiques i privades, dels agents econòmics i socials i dels partits polítics. Pel que fa a les universitats, signen el Pacte les 12 universitats de Catalunya: les 8 públiques (UB, UAB, UPC, UPF, URV, UdG, UdL, UOC) i les 4 privades (UVIC, URL, UIC, UAO); 5 formacions polítiques amb representació parlamentària: (PSC, ERC, ICV, CiU, PP); les dues associacions empresarials més representatives (Foment i Pimec); i UGT. Comissions Obreres no l’ha volgut signar perquè no confia en el Govern.

Segons el Govern, per primer cop, Catalunya té una visió i un full de ruta compartit en recerca i innovació per als propers anys que ha de permetre desenvolupar estratègies de país sòlides i polítiques estables en uns àmbits estructurals en els que el país s’hi juga el futur.

Podeu descarregar el document complet o el resum.

La premsa (1, 2, 3, 4, entre altres) destaca la signatura del PNRI per part de les universitats, dels partits polítics i els agents socials.

Segons el Govern el PNRI ajudarà a sortir de la crisi. Jo tinc una doble sensació que he anat manifestant tot sovint. El PNRI era necessari, jo crec però que en aquests termes no, massa detallista. Crec que calia pactar primer uns recursos i algunes eines i comprometre’s especialment el Govern. Em passa una mica com a Comissions Obreres, no tinc gaire confiança en que el Govern compleixi. Em costa entendre com un Govern que creu en la Recerca i la Innovació aprovés un pressupost per al 2008 en aquesta matèria. Sincerament ho trobo incongruent. En tot cas desitjo equivocar-me, aviat tindrem la primera prova, el pressupost per al 2009 que ja està calent. Tornarem a parlar ben aviat. En tot cas, felicitem-nos, amb reserves.

2 respostes a “El Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació aprovat i signat”

 1. a 21 oct. 2008 a les 9:55 estudiant uab

  Has vist això?
  Dos tercios de los nuevos posgrados carecen del sello de calidad
  Más de 900 ‘masters’ oficiales que ya se imparten tendrán que evaluarse este curso
  http://www.elpais.com/articulo/educacion/tercios/nuevos/posgrados/carecen/sello/calidad/elpepusocedu/20081020elpepiedu_1/Tes
  “Cataluña ha hecho oficiales programas que tenían informes negativos”

 2. a 21 oct. 2008 a les 10:03 enriccanela

  Estudiant UAB,
  Just estava a punt de penjar un comentari sobre el tema. Tot això de l’avaluació és una complicació notable. Moltes gràcies

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació