Enric I. Canela

Màrius Rubiralta, secretari d’Estat d’Universitats, ha estat a Moscou on es va reunir amb el ministro de Educació i Ciència rus en nom de la ministra Cristina Garmendia (i 2).

Una de les raons de la reunió va ser l’aprofundiment de les relacions entre l’Estat espanyol i Rússia. Aviat el ministre rus visitarà Madrid per entrevistar-se amb la ministra. El ministre rus va explicar la situació del sistema universitari rus.

A les converses es va abordar una possible acció de promoció de l’espanyol i el rus en l’espai Iberoamericà i en les possibles propostes que pot presentar Espanya durant la seva presidència espanyola a partir d’1 de gener de 2010 per integrar a Rússia en les diferents polítiques d’educació superior, recerca i innovació.

Rubiralta va escoltar les queixes russes sobre les barreres existents en les relacions universitàries hispano-russes, especialment en l’homologació i el reconeixement de títols.

Per la seva banda, la presidenta dels Hispanistes russos va exposar la voluntat de millorar els llaços de col·laboració amb universitats espanyoles, augmentant el programa de mobilitat i d’intercanvi, i el desig de promoure el 2010 un congrés d’hispanistes amb participació de les universitats russes, espanyoles i iberoamericanes i Carib.

El secretari d’Estat s’ha compromès a organitzar una trobada de rectors d’ambdós països amb la finalitat de preparar acords que seran determinats en la pròxima visita anunciada per al proper mes de març a Madrid del president rus.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació