Enric I. Canela

Una notícia d’un tema que m’agradaria conèixer més a fons. El País diu: Dos terços dels nous postgraus no tenen el segell de qualitat.

Justament quan estava preparant aquest article un estudiant de la UAB m’ha enviat l’enllaç, el tema el deu haver sobtat.

De fet no era obligatori encara segons la normativa espanyola.

A Catalunya hi ha hagut postgraus que la Generalitat ha aprovat per motius estratègics malgrat el suspens previ de l’AQU, segons fonts de l’agència. Una altra font diferent de l’AQU va confirmar la xifra que ofereix l’informe: aproximadament un 22% dels màsters catalans van ser aprovats sense aquest informe positiu.

El problema és de futur, si aquests màsters no s’avaluen i obtenen informe positiu no podran impartir-se en dos anys.

En tot cas, les dades publicades per l’AQU no m’encaixen (Resultats de l’avaluació de les propostes de màster per ser implantats el curs 2008-2009; Taula resum de propostes aprovades i desfavorables i llistat de propostes aprovades).

Com deia, caldria aprofundir, és més, després d’aquesta informació crec que l’AQU i el DIUE haurien de fer algun comunicat. Caldria evitar doinar una imatge inadequada.

6 respostes a “Màsters sense informe favorable?”

 1. a 21 oct. 2008 a les 10:42 Joan Gil Oliveras

  I que el 80% dels que s’ofereixin a la UAB siguin privats també és important.

  El resum de tot això: preses. A mi que s’avaluin les coses em sembla bé, però amb condicions.

 2. a 21 oct. 2008 a les 10:48 enriccanela

  Joan,
  Els privats, com els denomines, no són oficials, són portgraus sense validesa oficial. Si són bons els valorarà l’empresa i sinó no serviran per a res.
  L’avaluació ben feta, l’AQU la fa, és una garantia per als estudiants. Hi ha màsters que no se sap per on agafar-los.

 3. a 22 oct. 2008 a les 5:42 Laia

  Enric,

  Sí que a Catalunya hi ha màsters oficials que s’han implantat sense l’informe favorable d’AQU, aquest era un requisit que no s’exigia normativament i molt poques CCAA han obligat a fer aquesta avalució prèvia. Els màsters que es troben en aquest cas són molt pocs i representen un o dos per cada universitat(no arriba al 10% del total) i algunes universitats com la UPF no n’han implantat cap amb infome desfavorable d’AQU. La majoria dels implantats sense informe favorable es van implantar a cursos anteriors al 2008-09. Per aquest curs només se n’ha implantat un sense aquest informe. Aquestes taules d’AQU Catalunya es refereixen no a màsters implantats sinó a totes les propostes que es van presentar per aquest curs 2008-09. Les propostes que han estat defavorables no s’han implantat i no s’ofereixen excepte un cas. En tot cas, els estudiants tenen el dret de demanar a la seva universitat que els hi confirmi amb un certificat d’AQU si el màster té informe favorable d’AQU o de demanar-ho al DIUE.
  D’altra banda, hagin obtingut l’informe favorable d’AQU o no l’ANECA no vol reconèixer l’informe d’AQU i els vol tornar a avaluar tots. I pel que sembla tothom acatarà això sense dir res i ningú defensarà la feina de l’Agència catalana.

 4. a 22 oct. 2008 a les 10:05 enriccanela

  Laia,
  Gràcies per la teva informació precisa. Lògicament aquesta informació no la tenia. M’amoïna molt el que dius sobre l’ANECA i l’AQU. Diré alguna cosa.
  Repeteixo moltes gràcies.

 5. a 22 oct. 2008 a les 10:32 Joan Gil Oliveras

  Ja ho sé que no són oficials però a la UAB els venen com a tals.

 6. a 22 oct. 2008 a les 11:00 enriccanela

  Joan,
  Això és enganyar. Estic en contra. Tens referències, anuncis?

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació