Enric I. Canela

Aquest matí a la Facultat de Biologia ha fet la presentació del seu programa el candidat a rector de la UB i actual rector en funcions, Josep Samitier. El problema és que és inici de campanya i fins a mig matí no s’han posat a la xarxa els programes i no els havíem pogut llegir.

Samitier m’ha agradat molt. Més que una valoració del programa faré una valoració del candidat. Ha fet una presentació clara i concisa, ben feta, però molt més que la presentació m’ha agradat com ha contestat les preguntes. Ho ha fet amb seguretat, ha transmès coneixement, seguretat, l’autoritat que jo li demano a un rector. Ha de saber escoltar i manar, dóna aquesta idea. I més encara, credibilitat.

Un aspecte que vull destacar és l’organització del seu equip. Vol governar amb un gabinet tècnic que li permeti avançar-se als esdeveniments i marcar l’agenda, és clau per poder redreçar la situació. Un equip en el que dóna prioritat a l’economia, l’organització, la planificació estratègica i territorial i, una cosa més, introdueix un àrea específica dedicada a la informació i la comunicació. No es pot pensar en una universitat moderna sense tenir en compte aquests darrers aspectes.

L’equip, no el valoro, voto al rector, el pot canviar quan vulgui. Només un apunt, a la majoria els conec i amb alguns tinc amistat, persones competents.

Un balanç global molt positiu.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació