Volen menystenir l’AQU?


Enric I. Canela

Ahir vaig esciure Màsters sense informe favorable? referint-me a un article d’El País que explicava que s’han implantat màsters sense informes favorables de l’ANECA o de l’AQU (o altres agències autonòmiques en el seu cas).

Laia ha fet un comentari aclarint tots els dubtes i us remeto a ell.

Hi ha una cosa, però, que m’ha amoïnat molt, Laia, referint-se a les avaluacions dels màsters, diu: D’altra banda, hagin obtingut l’informe favorable d’AQU o no l’ANECA no vol reconèixer l’informe d’AQU i els vol tornar a avaluar tots. I pel que sembla tothom acatarà això sense dir res i ningú defensarà la feina de l’Agència catalana.

Gravíssim, seria la consumació del centralisme. Pel que sabia, i soc patró de l’ANECA, s’estava en fase de signar convenis de col·laboració per tal que l’ANECA reconegués les avaluacions de l’AQU. No entenc que està passant, em comprometo a esbrinar-ho en el proper patronat, al desembre, però cal instar al Govern català a negociar. Cal recordar que l’AQU ja era gran quan no existia l’ANECA.

2 respostes a “Volen menystenir l’AQU?”

 1. a 23 oct. 2008 a les 12:10 Laia

  Benvolgut Enric,

  ANECA i el Ministerio han establert, de forma excepcional, un procediment abreujat per els màsters que van ser ja valorats faborablement per AQU. Però en cap cas, en farà una verificació automàtica. Encara no se sap en què consistirà exactament aquesta verificació abreujada, però sòc de l’opinió que ANECA com a mínim hauria de reconèixer automàticament els informes d’AQU i no voler fer de supervisora i fer doble feina. I les universitats no haurien de tornar a omplir papers d’estudis que ja ofereixen, que ja tenen prou feina.

  Recordem que ANECA i AQU són les úniques agències de qualitat espanyoles reconegudes per ENQA (l’Agència Europea) i per tant els informes d’una i altre s’han de reconèixer automàticament.

  Crec que s’està menystenint AQU ja que l’han deixada fora de joc per fer informes ex ante dels projectes de noves titulacions (el nou reial decret li treu tota competència en la verificació, i l’acord Ministerio -Generalitat pq AQU pugui fer la feina en nom d’ANECA i treure-li l’enorme allau que té no ha arribat). Només faltava que amb aquesta nova verificació dels màsters oficials aprovats, que els hi fan fer a les universitats, no es vulguin reconèixer els informes d’AQU de forma automàtica, estalviant feina a tothom.

  El més trist de tot plegat és que alguns dels càrrecs actuals del Ministerio i a ANECA, tenien, fa un parells d’anys, càrrecs a les universitats catalanes i a AQU Catalunya. Suposo que sense adonar-se, treballant per l’estat, assumeixen el seu model centralitzat i obliden la feina que han fet per Catalunya.

  Com sempre, l’estat espanyol ens menysté, en aquest àmbit i en molts d’altres… I com es veu, la sol·lució no és que hi hagi catalans ocupant càrrecs a Madrid…

  Suposo que m’entens molt bé…

  Records,

  Laia

 2. a 23 oct. 2008 a les 7:21 enriccanela

  Laia,
  No puc més que lamentar tot el que em dius. Els plantejaments no eren així.
  veurem si ho resolem.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació