Enric I. Canela

Satisfacció de la patronal basca Adegi per l’acord pressupostari entre el PSOE i el PNB cosa implica la transferència de R+D+i. El president de l’associació empresarial de Guipúscoa va manifestar ahir que això permetrà comptar amb més recursos per a treballar en aquest àmbit.

El Consell Basc de Ciència, Tecnologia i Innovació, un òrgan que depèn del lehendakari Ibarretxe i que es va crear fa poc més de tres mesos, el passat 13 de juliol, va destacar que les transferències de R+D+i suposen la base “per al millor desenvolupament de l’estratègia de ciència, recerca, tecnologia i innovació que estan impulsant els agents públics i privats bascos, en el marc de la segona gran transformació socioeconòmica d’Euskadi”.

I en relació a aquest traspàs, la ministra Cristina Garmendia ha que el sistema de recerca del País Basc podrà concórrer a les ajudes de l’Estat malgrat la transferència de les competències en R+D+i pactada. Ha comentat que han vist una manera que, a través de la deducció de la quota, que és com es produirà, seran capaços de fer que el sistema de recerca del País Basc segueixi podent concórrer a les ajudes de l’Estat.

Pel que fa a la negociació amb el PNB de com s’han d’impulsar conjuntament les polítiques d’R+D+i, Garmendia ha considerat que l’important és la reflexió conjunta tot aquests dies. Al respecte, ha puntualitzat que es tracta d’una estratègia en la que va estar molt involucrat el ministeri amb totes les persones durant la negociació.

Ja m’ho explicaran, però em penso que els bascos han guanyat la partida d’una forma clara i que d’aquesta manera podran fer unes polítiques molt més ajustades a les necessitats del país. Ja van sortir de la crisis de la metal·lúrgia fa anys i ara afronten una nova prova, però això si, amb diners, nosaltres a pidolar.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació