Enric I. Canela

El Punt publica que el Departament d’Educació vol endurir l’accés a la carrera de magisteri. En una reunió que van celebrar la setmana passada els rectors de les universitats catalanes amb Ernest Maragall, el conseller d’Educació va proposar la necessitat d’instaurar una nova prova per accedir a la carrera de magisteri que seria obligatòria i es faria després d’aprovar la selectivitat. Segons Educació, aquest nou model d’accés a la professió serviria per «millorar la qualitat» i per apropar-se a sistemes educatius de gran prestigi a àmbit internacional com ara el finlandès. Magisteri va ser el curs passat la tercera carrera més demanada.

Ara s’accedeix amb una nota de selectivitat de cinc perquè hi ha més places que demanda.

David de las Heras es felicitava per la proposat del conseller. Jo també, crec que cal començar a ser més exigent. La formació dels més joves mereix una especial consideració.

9 respostes a “Més exigència per als candidats a mestre”

 1. a 23 oct. 2008 a les 9:26 francesc

  A mi també em sembla una bona iniciativa.

  Però em sonava havien augmentat les notes de tall i revisant les notes de tall de les diferents especialitats de mestre d’aquest any, la més baixa era 5,63 i moltes entre 6 i 6 i mig, sent 6,79 la de primària a la UB, que és una nota gens menyspreable i indica que els que hi han accedit aquest any, tenien una mitjane de pràcticament notable.

  Salutacions!

  https://accesnet.gencat.net/dursi_assig/ca/notes_tall.htm

 2. a 23 oct. 2008 a les 9:46 enriccanela

  Francesc,
  Gràcies, tens tota la raó, parlava de memòria, de fet El Punt ho diu malament. Hi ha places de més de cinc.

 3. a 23 oct. 2008 a les 9:56 francesc

  si, sona una mica massa “sensacionalista” l’expressió que utilitza el diari per dir aquesta dada i en aquest cas poc acurada…

  una salutació!!

 4. a 23 oct. 2008 a les 10:10 enriccanela

  Francesc,
  El que si és cert és que sobren places perquè a la majoria de llocs si és 5. La UB té força més demanda, però la UAB au molt.
  Records

 5. a 24 oct. 2008 a les 9:32 David de las Heras

  No es pas veritat Enric, La mitja en els últims anys ha pujat molt, més aviat per la demanda. La meva dona ha estudiat a la Internacional perquè no podia entrar a cap altra universitat. Allà mateix l’efecte domino m’ho va explicar ella, joves dient: “Quina pal tenir que estudiar” i una altra companya li respon “Pensa que d’aquí tres anys cobraràs 1600 euros”. És per això que hi ha un efecte d’alça en totes les especialitats de magisteri. Gràcies per citar-me.

 6. a 24 oct. 2008 a les 9:34 David de las Heras

  No és pas veritat que la majoria de llocs són 5.

 7. a 24 oct. 2008 a les 10:01 enriccanela

  David,
  Haig de fer un acte de contricció. M’he equivocat absolutament en aquest article (en aquest punt) i en els comentaris. Vaig agafar la taula que va donar el Francesc i vaig mirar la columna equivocada, la darrera. tens tota la raó, tpotes estan per sobre i no sobren places.
  Una errada nimperdonable, m’hi haig de fixar. Era 1/4 de 12 hora de Barcelona i ja…
  REcords
  Enric

 8. a 24 oct. 2008 a les 10:54 David de las Heras

  Tranquil Enric, és que és una cosa que em toca la butxaca. La meva dona ha tingut d’anar a la Internacional, i no m’explico el que paguem. Estem en contacte.
  Mira el meu bloc, no entenc les declaracions de la representant de les universitats contra el que va dir L’Ernest Maragall ahir.

 9. a 24 oct. 2008 a les 11:59 enriccanela

  Sempre em sap greu no dir les coses bé. Miro això.
  Records
  Enric

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació