Enric I. Canela

La Federació de Joves Investigadors (FJI-Precarios) ha enviat avui una carta oberta a la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, en la qual lamenten les traves i enormes dificultats que, diuen, posa aquest Ministeri als investigadors postdoctorals des de fa mesos.

La federació critica el retard de la resolució de la convocatòria per a estades d’investigadors postdoctorals en centres estrangers. Aquests contractes són l’única font de finançament estatal per a la recerca postdoctoral a l’estranger i es publiquen en l’últim trimestre de cada any amb l’objectiu que els seleccionats s’incorporin a un centre de recerca a partir de l’1 octubre de l’ any següent.

La sol·licitud d’aquests contractes comporta un llarg procés de preparació que implica, entre altres coses, la redacció d’un projecte de recerca, i els 15 dies que el Ministeri dóna de termini per presentar les sol·licituds obliga als investigadors a preparar les seves propostes amb prou antelació.

El Ministeri va anunciar que la convocatòria corresponent a aquest any es publicaria en el primer trimestre de l’any 2008, però la convocatòria no es va fer pública fins maig del 2008. Cal dir que hi ha hagut canvi de ministeri i això ho va fer Educació i Ciència.

Crec que cal resoldre aquestes situacions. La inseguretat que comporta alterar els calendaris o les dificultats de terminis massa curts no és coherent amb la qualitat. Imagino que Ciència i Innovació ho resoldrà, com he dit és un ministeri nou, la prova de foc, les convocatòries del 2009.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació