Enric I. Canela

Llegeixo al web de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) que els consellers d’Economia i Finances, Antoni Castells, i d’Innovació, Universitats i empresa, Josep Huguet, s’han reunit amb els representants de les universitats catalanes per exposar-los la proposta del govern de català en matèria de finançament autonòmic del govern. Els dos consellers han exposat als rectors quines són les raons de Catalunya per exigir un canvi del model actual, així com els principis que, d’acord amb allò que estableix l’Estatut, defensa el govern en les negociacions que s’estan duent a terme amb l’administració de l’Estat.

Per la seva banda, els rectors han expressat el seu suport al govern català en aquesta negociació. Els representants de les universitats catalanes també han coincidit a senyalar que aquesta és una qüestió transversal i de país en què govern i societat civil s’han de presentar units.

Crònica, El Punt ho publiquen i ABC diu una imbecil·litat en la seva línia característica quan tracta els temes de Catalunya.

4 respostes a “Les universitats donen suport a l’exigència d’un finançament just per Catalunya”

 1. a 25 oct. 2008 a les 9:07 Joaquim

  Coi de societat civil. Es defensen les postures no els governs. La resposta ha de ser “defensem això i si el govern també ho defensa estem amb ells fins les darreres conseqüències, i si no ho defensa, no estem amb ells” jeje
  Així que l’Huguet i el Castells defensen el mateix, ah, és bo saber-ho, com no tinc ni idea de què defensen…

 2. a 25 oct. 2008 a les 10:02 enriccanela

  Joaquim,
  Molt fi. Aquest acte és de la sèrie de presentació en societat del pla de finançament del Govern. Ara li ha tocat a la universitat. Però que defensa el Govern? Aquesta és la qüestió.

 3. a 26 oct. 2008 a les 1:49 Enric Giner

  Encara que el rector/a sigui elegit/nomenat pel Conseller, des de quan és pública la UOC?

 4. a 26 oct. 2008 a les 1:58 enriccanela

  La UOC no ha estat mai una universitat pública. Amb la llei a la mà és privada.
  És una universiatat privada amb finançament públic. Des del dia de la seva creació.
  Un altre cas és la de Vic, és semipública. Una part important dels seu finançament és públic (Generalitat i Ajuntament, no sé ara exactament) i l’altra part de matrícules amb preu fixat fora del Decret de preus.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació