- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

Les universitats donen suport a l’exigència d’un finançament just per Catalunya

Enric I. Canela

Llegeixo al web de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) [2] que els consellers d’Economia i Finances, Antoni Castells, i d’Innovació, Universitats i empresa, Josep Huguet, s’han reunit amb els representants de les universitats catalanes per exposar-los la proposta del govern de català en matèria de finançament autonòmic del govern. Els dos consellers han exposat als rectors quines són les raons de Catalunya per exigir un canvi del model actual, així com els principis que, d’acord amb allò que estableix l’Estatut, defensa el govern en les negociacions que s’estan duent a terme amb l’administració de l’Estat.

Per la seva banda, els rectors han expressat el seu suport al govern català en aquesta negociació. Els representants de les universitats catalanes també han coincidit a senyalar que aquesta és una qüestió transversal i de país en què govern i societat civil s’han de presentar units.

Crònica [3], El Punt [4] ho publiquen i ABC diu una imbecil·litat [5] en la seva línia característica quan tracta els temes de Catalunya.