Enric I. Canela

Traduït i reproduït directament

El Consell de Ministres ha aprovat la constitució de la Fundació “Universidad.es” per a la projecció internacional de les universitats espanyoles, amb la qual cosa es respon al propòsit de donar més visibilitat global al nostre sistema universitari.

El grau d’internacionalització de les universitats d’un país és, sens dubte, un dels indicadors més directes de la qualitat docent i investigadora del sistema universitari. Els països que compten amb els millors sistemes universitaris atreuen el percentatge més alt d’estudiants i professors estrangers, la incorporació contribueix decisivament a millorar la qualitat de les institucions amfitriones.

La iniciativa que avui s’ha aprovat ocupa un lloc central en l’Estratègia Universitat 2015, encaminada a la modernització de les universitats espanyoles, mitjançant la promoció de l’excel·lència docent i científica, la internacionalització del sistema universitari i la seva implicació en el canvi econòmic basat en el coneixement i en la millora de la innovació. Per al seu disseny i configuració s’ha comptat molt especialment amb la col·laboració dels màxims responsables de les universitats i de les Comunitats Autònomes.

La Fundació “Universidad.es” té entre els seus fins la contribució a una major internacionalització del sistema universitari espanyol; la potenciació de la seva projecció en tots els àmbits internacionals; la promoció a l’exterior de l’oferta educativa i investigadora de les universitats i centres de recerca espanyols; la contribució a la millora de l’acollida i estada d’estudiants, professors i investigadors estrangers a Espanya, i d’espanyols a l’estranger, així com també l’impuls de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES) i de l’Espai Iberoamericà del Coneixement (EIC).

La creació de la Fundació permetrà comptar amb una estructura estable dedicada específicament a contribuir al procés de dinamització internacional del sistema espanyol d’educació superior, que servirà, al seu torn, per reforçar el paper d’Espanya en el context internacional i contribuirà a posicionar les nostres universitats entre les més atractives i competitives d’Europa i al nostre sistema universitari entre els deu millors del món, per la seva qualitat docent i investigadora i l’equitat.

2 respostes a “S’ha aprovat la constitució de la Fundació Universidad.es”

  1. a 26 oct. 2008 a les 1:55 Enric Giner

    Millora real del sistema universitari i investigador o propaganda.

    Espanya escull propaganda.

  2. a 26 oct. 2008 a les 1:59 enriccanela

    La veritat és que no ho sé. Caldrà veure que ha de fer i que fa.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació