Això és fer país


Enric I. Canela

Ho diu el portaveu del PNB a la comissió de Ciència del Senat:

Amb aquest pacte es fa realitat la gestió exclusiva de l’R+D demanada a l’estatut d’autonomia basc i establerta per llei orgànica, afavorint així que el País Basc impulsi la innovació al ritme que exigeix la indústria autonòmica i no al qual podia fer front el Govern estatal amb els seus ajuts. Considera a més que el nivell de la recerca basca és superior al d’altres comunitats autònomes i que aquest estatus es deu a l’aposta decidida per la recerca que ha realitzat el govern basc des de fa molt anys. Aquesta decisió ha permès que la conjuntura econòmica actual ens afecti en menor mesura que a la resta d’Espanya i demostra que les accions del Govern autonòmic han estat encertades i són un exemple per a l’Administració central, que aspira a fer de la recerca la pedra angular de l’economia nacional.

Voldria poder dir alguna cosa semblant. Al País Basc tenen ja el traspàs efectiu i a més porten endavant un pla d’impuls a l’R+D envejable. Què hi farem. Hi ha que necessiten ulleres…

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació