Recaptació o contaminació?


Enric I. Canela

Ara sabem per a què serveix el límit de velocitat a 80 km/h a la corona de Barcelona. El Periódico publicava ahir: Interior posa 30.000 sancions de velocitat a ‘l’àrea 80 km/h.

Per altra banda La Vanguardia diu avui que el director del departament d’Enginyeria Mecànica de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria, José I. Linares, ha posat en dubte l’estudi de la UPC en el qual s’assegura que, gràcies a la limitació a 80 km/h, la contaminació a Barcelona s’ha reduït un 4%. Segons Linares, la xifra no és clara, ja que la mostra inclou dies festius, en els quals la emissions es redueixen enormement.

Ja vaig escriure fa uns dies Els poders paranormals del tripartit comentant aquestes interessantíssimes actuacions de la Generalitat.

Jo crec que Linares s’equivoca, i tant que s’han acomplert els objectius. Com diu El Peródico, l’import de les sancions oscil·la entre els 91 euros i els 600. En concret, entre els 80 i els 120 quilòmetres per hora la multa varia entre 91 i 300, mentre que si se superen els 120 quilòmetres –és a dir, se sobrepassa en un 50% la velocitat permesa– la sanció es considera molt greu i l’import pot arribar als 600 euros.

Aneu fent càlculs. El tema de la contaminació fa riure, sembla l’objectiu havia de ser un altre. Clar que sempre es pot pensar que és pura incapacitat i que s’ho creien de veritat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació