Enric I. Canela

L’AVUI publica: Bilbeny aposta per suprimir títols poc demanats a la UB. Són les declaracions d’un dels candidats, Norbert Bilbeny a rector de la UB. Diu ‘AVUI:

El catedràtic d’ètica Norbert Bilbeny, un dels quatre candidats al rectorat de la Universitat de Barcelona (UB) a les eleccions del 6 de novembre, defensa en el seu programa electoral una revisió del mapa de titulacions de la universitat que comporti la supressió de carreres amb poca demanda, que aposti per la unificació de títols i que ajusti les titulacions a les demandes de la societat.

Bilbeny, que coincideix amb la resta de candidats en la prioritat de sanejar el dèficit de prop de 80 milions d’euros que arrossega la UB, defensa que l’austeritat ha de començar per una reducció de càrrecs a la institució i aposta per un equip amb sis vicerectorats. Considera també una qüestió prioritària millorar la comunicació de la universitat, “tant de portes endins com de portes enfora”, amb el govern i els agents socials i també entre els diversos centres i departaments de la UB, on “en els últims anys han augmentat el malestar i la desconfiança”.

Per millorar el “clima” de la universitat, entre les seves propostes hi ha la creació d’un vicerectorat de Benestar, i es proposa també fixar la prioritat de la recerca amb la introducció d’estímuls i la compensació de la productivitat amb una reducció de les hores docents.

La supressió de títols amb poca demanda és una afirmació que sembla correcta, però no és exactament el que cal fer. En una universitat com la UB, el que cal es organitzar els graus de manera que les assignatures tinguin demanda i que la combinació d’aquestes permeti la sortida amb diferents títols, si això és oportú. Tan és si un títol té un estudiant mentre totes les assignatures d’aquest títol tinguin un nombre suficient d’estudiants. Una de les virtuts del procés de Bolonya, mal explicat i no gaire ben resolt pel govern espanyol és la flexibilitat en les titulacions.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació