Enric I. Canela

Avui em toca estar d’acord amb l’ABC. Quan s’oblida de Catalunya i dels fantasmes de l’esquerra, també diu coses intel·ligents.

Avui el seu director escriu: Educació i crisi econòmica. Un tema sobre el que m’agrada parlar.

L’article diu:

Poca atenció donem a l’educació com a element essencial del sistema econòmic de qualsevol societat. Entono un «mea culpa», encara que en el nostre descàrrec periodístic, amb la que està caient, és impossible trobar un paràgraf o, no cal dir, una pàgina per afrontar els reptes i mancances del sistema educatiu i la seva relació amb l’economia. Els principals empresaris industrials d’Espanya es queixen no ja de la formació, que també, sinó de l’actitud dels nous treballadors que s’incorporen al mercat de treball, ja siguin nouvinguts de la Universitat o de la FP. Assumpte res fútil. Perquè sostenen que se sortirà de la crisi financera i que, quan toqui, es recuperaran les estadístiques de l’atur, però adverteixen que per llavors continuarem amb el mal endèmic de l’educació i la formació. Una altra vegada, que els arbres no ens impedeixin veure el bosc. La productivitat i la competitivitat es gesten des de l’escola i per a gairebé tota la vida, encara que no ens acordem.

Com deia, no hi puc estar-hi més d’acord.

2 respostes a “Sense educació, pobre economia”

 1. a 26 oct. 2008 a les 1:44 Joan Gil Oliveras

  Buff… ens volen educar ja des de petits en la competitivitat i la productivitat… Això no és educació, això és convertir la FP i la Universitat en una empresa, amb les mateixes lògiques privades! Això ja ho aconseguim amb Bolonya: un munt de treballs + poc temps per reflexionar-hi = productivitat. I aquest és un exemple en el munt d’elements de lògica privada en que se’ns socialitzarà amb el Pla de Bolonya. Recordo que les JSC-PSC deien que també se’ns socialitzava en el treball sota pressió, molt interessant per quan arribés a una empresa i tens que fer unes feines que de ben segur t’ocuparan més enllà del teu horari laboral.

 2. a 26 oct. 2008 a les 1:54 enriccanela

  Joan,
  Sempre agafes el rave per les fulles. L’escola també és als 16 anys.
  Quan jo estudiava a l’escola, mira que fa anys, l’ensenyament era bastant més competitiu que ara. I naturalment ningú no havia parlat de Bolonya ni de privatització ni de res de tot això. Després les coses van canviar i, francament, per empitjorar l’educació. Això ho crec.
  Posats a fer, hi ha alguna cosa més competitiva que l’esport (basquet, futbol, etc,) escolar?

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació