Enric I. Canela

Llegeixo al web del Ministeri de Ciència i Innovació que el secretari d’Estat d’Universitats, Màrius Rubiralta, i el president de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles, Ángel Gabilondo, han signat avui a la seu del Ministeri, un conveni de col·laboració per a l’execució d’iniciatives d’interès per al sistema universitari i la seva projecció social. Les parts signants han valorat el conveni com un gest d’independència i proximitat i han acordat la creació d’observatoris i estudis que s’ocupin de l’anàlisi i descripció de diversos àmbits del sistema universitari, que aportin un coneixement actualitzat i ajudin a la seva millora permanent; així com, l’organització de seminaris i jornades tècniques sobre temes d’interès comú; la difusió de bones pràctiques per a la seva extensió a la universitat; la promoció social de les universitats i els seus àmbits de responsabilitat, singularment la recerca i el desenvolupament tecnològic; la formació continua i la posada en marxa d’un portal web amb informació sobre les àrees d’activitat del sistema universitari espanyol, entre d’altres.

I que vol dir exactament. Aqueta és una notícia que pot ser de gran interès, però tal com s’ha donat no diu absolutament res. Quin és l’objectiu immediat? Jo crec que hi ha coses que ha de fer el Ministeri i que de cap manera pot cedir, encara que durant anys, per deixadesa i no saber de l’Administració General de l’Estat les hagin fet les universitats. D’altres, millor que es facin per les pròpies universitats o amb les paraigües de les administracions competents.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació