Indignació


Enric I. Canela

Abans he escrit El cotxe de Benach. Voldria afegir que acabo de llegir ABC, 1 – Benach, 0 de Saül Gordillo. Aquest matí ell també ha escrit En defensa del President del Parlament de Catalunya. Ho vull assenyalar. No sé si hi ha algun article més en aquesta línia perquè la resta que he llegit han estat comentaris que no m’han agradat gens.

Cal destacar el seu paper en defensa del president de la nostra càmera. Els que creiem amb les institucions catalanes no podem permetre aquestes mesquineses partidistes. El sentiment d’indignació que m’ha produït veure a Benach a TV3 dient el que ha dit, disculpant-se del que per a mi és normal, no em permet callar, sobretot entenent les raons que han impulsat als que l’han atacat. Si no ens respectem nosaltres mateixos qui ens respectarà.

4 respostes a “Indignació”

 1. a 27 oct. 2008 a les 11:17 David

  Sento discrepar de nou. Dubto que amb el President Pujol, per citar un exemple, s’hagués fet un renting d’aquestes característiques en uns temps com els que corren, per molts estalvis que representessin. Entre anar amb una sabata i una espardenya i l’Audi A8 que vaig poder veure a Girona hi ha un terme mig.

 2. a 27 oct. 2008 a les 11:23 enriccanela

  David,
  En tot cas és una decissió col·legiada. El mateix cotxe el president del Parlament que el de la Generalitat. Afecta a tots els grups. En tot cas la discussió estaria en els 9.276 euros. Si les informacions publicades són certes, suposo que si, sobre això no hi ha discussió, la festa s’ha muntat per la resta.

 3. a 28 oct. 2008 a les 4:18 Jordi Rabasso

  Senyor Canela, jo sóc dels que creuen que els draps bruts s’han de rentar a cas. I per tant, doncs, si em fan triar entre l’ABC o el President del Parlament de Catalunya tinc clar qui són “els meus”, i qui els adversaris (tot i que la presidència de la càmera l’ocupi algú sense formació de cap mena com l’ínclit Benach).
  Ara, un cop hem fet pinya, no me’n puc estar de dir que no hi veig cap mena de justificació pel fet de gastar-se aquests diners en aquests extres. Podria entendre que el cotxe hagi de ser, concretament, un Audi A8 (tot i que convé tenir present que la dígnitat a un càrrec la hi dona qui l’ocupa, i en aquest cas és més digne el “cotxe” que no pas el “càrrec”). Però tot i ser de rènting, em sembla una irresponsabilitat aquesta despesa. I diu molt de qui la fa. Que no ens vingui amb històries: en Benach, com la gran majoria dels actuals “càrrecs” del govern és el paradigma del “poll ressucitat”. I actua com a tal.
  Jo també tinc un cotxe d’empresa en rènting, i llibertat per escollir-lo. I no se’m passaria mai pel cap segons quin tipus de despesa. Pero moltes hores que pugui passar al cotxe (que les passo, li ho asseguro) i molta necessitat que tingui de treballar al cotxe (que la tinc, li ho asseguro també).
  També tinc llibertat per viatjar en Business i no ho faig pas (em sembla una despesa innecessària). De la mateixa manera que, als meus viatges de feina, em podria allotjar a l’hotel que em rotés, i tinc una mica de consideració vers l’empresa que ho paga.
  També podria dinar cada dia als restaurants que em rotés tot pagant amb la tarja d’una empresa que mai no em diria res, i no ho faig.
  Possiblement perquè a diferència d’un Benach, un Saura o un Montilla jo tinc uns estudis i una formació. Possiblement perquè jo tinc una cultura de l’esforç que ells no ténen. No sé perquè deu ser, però jo mai no actuaria d’aquesta manera, i menys si tenim en compte d’on procedeixen els diners.

  Resumint: que en front dels “altres”, crec que s’ha de defensar en Benach -en aquest sentit, trobo lamentables declaracions com les d’en Saura, al marge de si em sorprenen o no… que és que no-. Ara, tampoc confonguéssim la defensa amb la justificació d’un comportament gairebé pornogràfic, com la de l’il.letrat d’en Benach.

 4. a 28 oct. 2008 a les 5:14 enriccanela

  Hola,
  En el punt primer estem d’acord i és el que m’encèn, la manera com s’ha tractat.
  En el dos és discutible. Penos, sense saber massa, que els càrrecs institucionals han de tenir un tipo d protocol adequat al que és d’ús. Si no estic equivocat ja que ho he llegit i no ho sé, el cotxe (el bàsic) costa com el del president de la Generalitat, un 83.000 euros. Podríem dir que és massa. Jo penso que no si és un cotxe amb les mesures de seguretat adequades.
  Vindria el tema dels extres. Penso que rodapeu potser és relativament superflu, però la taula de treball en absolut i tenir possibilitat de connexions tampoc. La tele, depèn, pot estar justificada o no. Vull dir que no ho sé valorar prou, ara que el cotxe sigui una oficina si, si es viatja molt. Ara ja dic, no ho sé comptar. Ara qualsevol que s’hagi posat qualsevol extra sap que no és barat.
  Hi ha gent que acabarà dient que els conseller vagin en Metro i francament no hi estic d’acord.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació