Educar per a la innovació


Enric I. Canela

Aquesta notícia la destaco perquè lliga amb la conferència que vàrem celebrar al Cercle per al Coneixement – Barcelona Breakfast en la que Mikel Sáenz de Viguera va parlar justament de Educar per a la innovació. Recordeu que ell és assessor de Pedro Luís Uriarte. No us agafa enveja del País Basc? No van de broma.

El 14 i 15 de novembre se celebraran a Bilbao les XIX Jornades Estatals FAE (Fòrum Europeu d’Administradors per a l’Educació), sota el lema Educar per a la innovació.

El conseller d’Educació va signar un conveni amb el president de Jakiunde-Acadèmia de les Ciències, les Arts i les Lletres, Pedro Miguel Etxenike; el president de Innobasque-Agència Basca d’Innovació, Pedro Luis Uriarte, i el president del Fòrum Europeu d’Administradors de l’Educació.

Els experts tractaran d’arribar a una sèrie de conclusions que seran analitzades el 20 de novembre amb responsables polítics i de la comunitat educativa, per arribar a propostes viables que permetin millorar el sistema d’ensenyament.

L’acord entre les quatre institucions busca potenciar la capacitat innovadora dels estudiants al voltant de quatre eixos fonamentals:

  • l’ús innovador de les TIC
  • la prospecció dels canvis que la societat demanda
  • la creativitat i l’emprendizatge
  • l’estímul d’entorns socials que potenciïn l’aprenentatge

Uriarte va remarcar la necessitat de transformar el sistema educatiu per tal que Euskadi pugui recuperar els avantatges competitius perduts per la falta de joventut i els nivells salarials infinitament més alts que en els països que comencen a emergir econòmicament.

Etxenike remarcar que cal atraure, retenir i tenir cura del talent malgrat que la competència és molt difícil. Va destacar que l’encert o no del sistema educatiu basc dependrà la nostra situació com a poble a la UE.

El projecte Heziberri s’inscriu en les activitats programades perquè Euskadi es converteixi en referent europeu de la innovació.

Durant aquest any s’han programat més de 2.000 actes, dels quals 1.569 s’han celebrat ja, aconseguint una participació de més de 117.000 persones.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació