Informe eEspaña 2008


Enric I. Canela

Avui l’ABC es refereix a l’informe eEspaña 2008, de la Fundación Orange. Les conclusions que destaca:

L’Índex IeE08 mostra que Espanya avança tres posicions (fins el lloc 17) sent el segon país que més creix dins dels 28 països europeus de referència.

Segons els resultats de l’Índex IeE08, Espanya ha superat Letònia, Lituània, Eslovàquia i la República Txeca, sent el segon país que més ha millorat en relació a l’any anterior, només per darrere de Portugal. En l’últim any, Espanya ha experimentat un creixement de 12 punts, corregint el lleuger descens de l’any passat i la situació de la Societat de la Informació al nostre país tendeix a convergir amb les dels països europeus.

Madrid lidera l’Índex de Convergència de la Societat de la Informació a les Comunitats Autònomes.

Pel que fa a comunitats autònomes, la de Madrid és la segona regió, per darrere d’Astúries, pel que fa a l’ús d’Internet en els serveis públics, amb un 84% de mitjana de presència a les tasques administratives en els 26 serveis analitzats en l’esmentat informe. Després d’Astúries (91%) i Madrid (84%), se situen Andalusia (81%), Galícia i País Basc (75%).

En els últims cinc anys, el nombre d’usuaris de serveis de eAdministración ha augmentat un 50%, superant els nou milions d’usuaris en 2007.

L’impuls pressupostari del Pla Avança està produint efectes positius en l’accés i en l’ús de les TIC.

Aquesta millora no vol dir, però, assegurar el compliment dels objectius de l’Agenda de Lisboa per a l’any 2010.

L’informe parla també de telefonia mòbil i web 2.0.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació