Enric I. Canela

La Biomedicina és el camp on més destaca l’Estat espanyol. La Vanguardia publica un article que titula: Els cervells ja no es fuguen. Diu que Espanya s’ha classificat en cinquè lloc europeu en recerca biomèdica, segons el rànquing dels projectes científics que finança el Consell Europeu de Recerca i que s’ha fet públic aquest mes.

També ha obtingut una bona classificació en ciències socials i humanitats, on ha quedat quarta empatat amb Holanda i Itàlia. Però ha va fluixa en ciències físiques i enginyeria, on només dos dels 105 projectes finançats són espanyols, el que situa el país en onzè lloc europeu.

I un altre article específic que acompanya a aquest és:Espanya destaca en Biomedicina. Analitza les causes que fan que a l’Estat la Biomedicina sigui potent. Una d’elles, segons La Vanguardia, és Severo Ochoa i la creació del Centre de Biologia Molecular.

De fet hi ha diferències entre l’Estat espanyol, en conjunt, Catalunya independent i la resta de l’Estat. S’observen coses curioses. Per exemple, en Biomedicina guanya la resta de l’Estat (3 a 2). Lògicament per aconseguir Advanced Grants tenir el CNIO és essencial. De totes formes no està malament.

Els articles de Quim Bosch a Eureka: ERC Advanced Grants: (1) ciències i enginyeries, ERC Advanced Grants: (2) humanitats i ciències socials, ERC Advanced Grants: (3) ciències de la vida, ERC Advanced Grants: (4) balanç global fan la millor anàlisi o, millor, l’única sobre la distribució dels Advanced Grants de l’European Reserch Councial a què fa referència La Vanguardia. Jo n’he parlat (Informació sobre les Advanced Grants de l’European Research Council, Dues noves Advanced Grants per a Catalunya, Advanced Grants de ciències de la vida i Anàlisi de les Advanced Grants), però sempre fent referència a Quim Bosch. Així ell mostra que del conjunt, Catalunya n’obté 6 i la resta de l’Estat 5. Un èxit del programa ICREA. Si tinguéssim diners…

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació