Enric I. Canela

La confederació de Rectors d’Universitats Espanyoles (CRUE) ha denunciat avui la manca de finançament que existeix en el sistema universitari per a la recerca científica.

En un comunicat, la CRUE ha assegurat que, segons l’últim informe de l’Observatori Permanent de Ciència, Tecnologia i Societat, la recerca universitària genera el 63,51% de la producció científica, malgrat que només manegen el 46,8% dels recursos.

Així, els rectors espanyols van ressaltar que el canvi de paradigma econòmic d’una economia basada en la construcció i l’especulació a una economia del coneixement exigeix mantenir i assegurar les inversions en educació i recerca.

Per això, la CRUE afirma que és absolutament necessari que en el finançament bàsic de les universitats s’introdueixin criteris d’activitat de R + D + i.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació