Enric I. Canela

Són ganes de discutir tonteries. Carlos Martínez Alonso, el secretari d’Estat de Recerca, diu que no existeix un traspàs de competències material a Euskadi, sinó que se tracta d’activitats compartides i concurrents entre ambdues administracions. Clar, com bé diu, també les tenen Catalunya i el País Basc. Ho diuen els estatuts respectius.

El tema és que Euskadi s’ha quedat els diners, la resta en aquesta matèria no importa gaire. Que ens donin els diners i continuïn amb les competències. Ja farem feina. Bé, no sé dependria de com es gestionés.

El que també ha afegit és que cap altra comunitat autònoma seguirà els passos del País Basc en esta reclamació. Clar, els bascos tenen la quota, però de més verdes en maduren.

Clar que el que ha dit no ha agradat gens als bascos, així el president del EBB, Iñigo Urkullu, ha qüestionar avui al president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero i ha dit que si vol que el PNB voti definitivament a favor dels pressupostos generals de l’Estat, amb discursos com el del secretari d’Estat de Recerca que pretenen minimitzar l’acord assolit per socialistes i jeltzals. Així mateix, ha assegurat que el seu partit el complirà sempre que es garanteixi el seu compliment íntegre.

Quines ganes de complicar-se la vida. El govern socialista ha passat per l’adreçador dels bascos i ja està.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació