Beques versus prostitució


Enric I. Canela

Un article que no deixa de ser preocupant: La crisi econòmica dispara el nombre d’universitaris que es prostitueixen.

No faré ara un comentari apocalíptic. Simplement recullo algunes coses que m’amoïnen fa temps.

Diu: Tant a Anglaterra com a França la majoria de les fonts destaquen que la prostitució entre els universitaris ha augmentat des que es van substituir les beques a l’estudi per préstecs renda.

El passat març, la secretària general de centres d’Educació Superior de França es va veure obligada a anunciar que augmentaria el nombre i la quantia de beques destinades a les economies més precàries. Però alguns sectors de la societat francesa es mostren preocupats per les conseqüències psicològiques que puguin tenir per als estudiants. La secretària general va dir que aquest fenomen és un tabú. Per això és tan difícil de quantificar. Però anem a treballar. Farem que els joves trobin millors treballs i donarem més beques per a que no hagin de recórrer a això.

L’exigència de més dedicació pel canvi de model pot comportar situacions delicades si no augmenten les beques en quantitat i import. No pretenc dramatitzar, no tinc la més mínima dada, però si passa a França i al regne Unit, passarà aquí. Val més prevenir…

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació