Enric I. Canela

Si voleu llegir un bon article resum de la situació universitària llegiu l’article del meu amic Antonio Árias La Universidad al borde del ataque de nervios

Es tracta d’un breu i ben escrit article sobre els problemes que travessen les universitats en algunes comunitats autònomes espanyoles i Franca i Itàlia.

L’adaptació de la universitat és aquest moments molt complicada, justament quan més falta fa. Els governs retallen pressupostos. A l’Estat espanyol, després d’aprovar-se un Informe sobre la necessitat d’un finançament més generós es retallen recursos, mentre es promouen canvis docents que representen augmen el cost. Més absurd impossible.

4 respostes a “Quan més recursos manquen, els retallem”

 1. a 08 nov. 2008 a les 12:44 Antonio Arias

  Gracias por la reseña, Enric.
  La verdad es que, frente a las declaraciones m´s pomposas, la Universidad lo va a pasar mal los próximos años. Se espera una bajada recaudatoria importante en todas las Administraciones Públicas, durante 2009. Así que lo malo está por venir. Los responsables de presupuestos de las CCAA, al ejercicio que temen es al 2010 … ¿te suena el año? ¡Si! la plena aplicación del Espacio Europeo. ¿Sabéis rezar algo?
  En fin, parlarem.

 2. a 08 nov. 2008 a les 1:11 enriccanela

  Antonio!
  Hace muchos, muchos meses, cuando el gobierno espñol decía que teníamos la economia más sólida del mundo, ya comentaba que el momento más crítico de la crisis seria a mediados del 2010.
  Los presupuestos del 2010 serán muy malos.
  ¿Qué dices que pasa el 2010? Tanquilo que todo es gratis.
  Tanta comisión…

 3. a 08 nov. 2008 a les 3:52 C. Urbano

  Mal de molts… epidèmia?. Vegeu que diu _The New York Times_ (http://www.nytimes.com/2008/11/08/education/08college.html?partner=permalink&exprod=permalink):

  Education
  Tough Times Strain Colleges Rich and Poor
  By TAMAR LEWIN
  Published: November 8, 2008
  Universities are freezing hiring and postponing construction projects as endowments shrink and states cut their financing.

 4. a 08 nov. 2008 a les 5:44 enriccanela

  Si veig que les coses no van gens bé. Com bé saps, nosaltres a casa nostra no ho estem passant massa bé. A veure si encertem dimarts, no veig gens clar que ens en sortim.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació