Enric I. Canela

Això del procés de Bolonya i el que diuen alguns estudiants no deixa de sorpendre’m. Cada dia una de nova.

Ara llegeixo Els universitaris tornen a tancar-se aquesta nit a la Complutense per estudiar alternatives al Pla Bolonya.

Diu que s’instal·laran al vestíbul central dels centres per continuar amb la seva tasca de recerca de solucions a aquest Pla que, segons denuncia l’Assemblea, elimina moltes carreres “importants” com les Filologies més clàssiques (la romànica, la italiana) i la d’Informàtica”.Cosa que no està cridat l’atenció però que és aquí.

Jo crec que estan totalment equivocats i mal informats. El Pla de Bolonya no elimina res. Les universitats poden programar el que vulguin. Altra cosa és que agrupin coses perquè no tenen estudiants. Justament una de les virtuts del nou model és que les universitats poden fer les titulacions que vulguin. Per posar un exemple, la Complutense pot fer totes les filologies que vulgui. La UdG no, problema de demanda. Per altra banda, amb intel·ligència, es poden programar totes si es combinen bé les assignatures. Si em paguen bé els hi faig el programa.

On si tenen raó és en el tema de l’Enginyeria Informàtica, però no té res a veure amb el Pla de Bolonya. El tema de les enginyeries és un tema que no va saber resoldre el govern del PP i els del PSOE ho han acabat d’embolicar. En estar implicades competències professionals i l’absurda reglamentació espanyola sobre competències professionals la cosa és un caos del que el Ministeri de Ciència i Innovació no se’n sap sortir. Una intel·ligent forma de saber que passa amb tot això és llegir: Bolonya i l’Enginyeria Informàtica.

Estan indignats perquè el rector de la Complutense vol fer el màster de capacitació per al professorat de secundària tot i que el Claustre es va posicionar en contra. És que el CAP ja no serà vàlid! Què ha de fer la universitat? Deixar sense possibilitat de completar la formació als que vulguin dedicar-se a l’ensenyament?

També diuen que la pujada de les taxes (volen dir matrícules, no saben que fa molts anys, més de 20, que no són taxes) serà enorme. No sé d’on ho han tret.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació