Enric I. Canela

Dic millorarà si les coses es fan bé.

El Màster de professorat de secundària, d’un curs de durada i que hauran de fer tots els graduats que vulguin accedir a la docència a l’ESO, el batxillerat i la FP, s’implantarà a Catalunya de forma generalitzada el proper curs en substitució del certificat d’aptitud pedagògica (CAP), que deixarà d’impartir-se de forma definitiva el 2009-10, 38 anys després de la seva creació.

Probablement s’aprovarà en el Consell Interuniversitari que se celebrarà el proper 3 de desembre.

Queda pendent veure com es finança. Una proposta és que s’ho reparteixin el departament d’Innovació, Universitats i Empres i d’Educació. Recordo que quan es volia implantar un curs de més qualitat que el CAP, la discussió va ser complicada perquè volien carregar massa coses a les universitats. Vaig participar força en aquelles discussions. Al final, però no va tenir èxit.

4 respostes a “Millorarà la formació del professorat d’ESO i secundària”

 1. a 10 nov. 2008 a les 1:31 Anna

  i als que hem fet el CAP, ens seguirà servint? Durant quan temps?

  La veritat, però, és que ja era hora de fer una reforma en aquest sentit. Ara, que no sé si la qualitat millorarà gaire, veient els interessos amb els que es fan els programes.

 2. a 10 nov. 2008 a les 1:46 enriccanela

  Anna,
  Servirà sempre, és un dret adquirit. ÉS el requeriment actual i això no pot variar.
  I naturalment feia molts anys que s’havia dhaver fet. Aquí es va intentar, però amb la poca gràcia habitual i sense diners. Va fracassar.
  El màster l’haura de verificar l’AQU o l’ANECA. Imagino que ja l’AQU i s’ho miren molt bé. Jo crec que serà una millora gran.

 3. a 11 nov. 2008 a les 1:12 Anna

  Home, no sé si és ben bé així. Jo crec que arribarà un dia que es faran les darreres oposicions pels de CAP, i aquest dia m’ho hauré de pensar molt seriosament si fer-les o no!

 4. a 11 nov. 2008 a les 5:21 enriccanela

  Anna,
  Jo crec que si. El CAP habilita i això jo crec que és irreversible, però esclar no soc el goevrn.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació