Enric I. Canela

Enric Giner m’ha enviat una referència sobre el tema de l’Enginyeria Informàtica al que m’he referit explícitament a Enginyeria Informàtica, un caos.

Es tracta d’una informació provinent de la Universitat de Deusto, del degà d’Informàtica, ben aclaridora: [alu-inge-info-cicl-larg] Información de la Delegación de Alumnos con respecto a la huelga – manifestacion del próximo 19. Com era previsible, una part de tot el soroll que s’està fent no és més que un intent desestabilitzador i interessat per part d’alguns col·lectius.

Crec que els que us importi aquest tema, l’hauríeu de llegir.

4 respostes a “Aclariments sobre el problema de l’Enginyeria Informàtica”

 1. a 10 nov. 2008 a les 11:51 Gerard

  Les afirmacions del Col·legi d’Andalusia són un xic alarmants però no apunten malament.
  Tot i això, com he comentat a l’altre post, aquesta reivindicació per tenir èxit no ha de ser corporativa sinò transversal.

  D’altra banda, el bolonia for dummies és un pel tendenciós també, té informació valuosa però està esbiaixada cap al “tranquils que no és per tant”.

  Pel que fa a la resposta des de Deusto, és clar que les universitats seguiran donant títols d’informàtica, però el que està en joc no es aixó sino la validesa professional d’aquest títol i si les atribucions són reconegudes a Telecos, perquè estudiar informàtica?

  Les universitats tenen molt interés en captar clients (ja se sap, matricula, finançament…). Ara mateix s’ofereixen un munt de títols de màster no oficial de dubtosa validesa professional (això si, molt estétics) i no han tingut cap complexe en fer-ho amb les titulacions de grau.

  Aqui tothom té interessos i crec que els Col·legis Professionals d’Enginyeria Informàtica estan fent el correcte: regulació de la professió i el reconeixement d’atribucions professionals als estudis és un pas molt important en aquesta direcció. Ara bé, no hauria de donar-se al Màster i sí al Grau (o als estudis actuals).

 2. a 10 nov. 2008 a les 12:05 Anna

  com sempre, “molt soroll per no res”. O per ben poca cosa… 🙂

 3. a 10 nov. 2008 a les 12:41 enriccanela

  Anna,
  ja fas bé de dir-ho! Entre els estudiants anti i els enginyers tenim un bon sidral.
  El govern espanyol (des del 2002) amb aquests temes s’ha cobert de glòria.

 4. a 10 nov. 2008 a les 1:24 enriccanela

  Gerard,
  Jo crec que si passa, el que passa és que s’estan plantejant les coses de forma inadequada.
  Jo crec que és un argument poc sòlid dir que si les atribucions d’informàtica són reconegudes a Telecos, perquè estudiar informàtica? Això passa en moltes professions de les regulades. Pitjor encara, qualsevol ciutadà europeu amb 3 anys que l’acreditin en el seu país per exercir en la professió regulada ho podrà fer, encara que aquí es demani un màster.
  Per altra banda algunes de les professions regulades no tenen realment atribucions professionals sinó autoatribucions. Ho diuen els seus estatuts i prou. No poden dir que el Col•legi considera que… però no hi ha cap BOE que les atorgui.
  Els màsters no oficials tenen la validesa que els doni el mercat. Per exemple, els MBA d’IESE no sé si ara són oficials, però em penso que els és absolutament indiferent. Molts màsters són una autèntica aixecada de camisa. Les titulacions de grau és un altre tema. Pel que he vist la cosa no cola a l’ANECA.
  Coincideixo en què la plena capacitació professional de l’EI hauria de donar-se al grau. Sobre les atribucions professionals, quan això és resolgui bé, per a tothom veure.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació