Enric I. Canela

L’Enginyeria Informàtica segueix generant notícies: Els informàtics anuncien mobilitzacions per llur exclusió de les noves enginyeries.

De moment el titular no és correcte, però si diu una cosa clau. Per regular les atribucions cal una llei i crec, imagino que el govern espanyol deu pensar així, que elaborar una llei només per a l’Enginyeria Informàtica quan està tot per fer deu ser absurd. Especialment perquè manquen cinc o sis anys per a què hi hagi Enginyers Informàtics model Bolonya. Serà que el problema té a veure amb la manca de regulació prèvia? La que no tenen després d’existir ja fa anys la professió. Com és que han trigat tants anys a manifestar-se? No serà que estan aprofitant el tema de Bolonya per aconseguir alguna cosa que no té res a veure amb Bolonya?

Un aprova la tenim a través de la notícia següent: Els informàtics estan en peu de guerra per diversos motius: volen millores laborals, una reforma legal que reguli l’exercici professional de l’enginyeria informàtica, i una revisió de la reforma de les titulacions universitàries derivada del conegut com Tractat de Bolonya. Per avui, s’havia convocat una acció que pretenia bloquejar la web del Ministeri d’Indústria, i ho han aconseguit en part. Ja es veu que s’uneixen per coses diverses i la Declaració de Bolonya, tan criticable com es vulgui, és l’excusa del col·legi professional.

Justament avui es debatia al Senat, aquesta tarda, una moció per la que s’insta al govern a l’adopció de determinades mesures en relació amb la regulació de la professió d’Enginyer en Informàtica i Enginyer Tècnic en Informàtica. Curiosament es reivindica la regulació de les titulacions vigents. Ho demana el PP que no va fer res per regular-la quan estava al govern. Ho havia d’haver fet. Ja es veu que són uns oportunistes. Pel que es veu no estan sols, el Partit Comunista d’Espanya diu que per ells és incomprensible que la professió d’Enginyer en Informàtica i Enginyer Tècnic en Informàtica es trobi encara sense regular, cosa que dóna lloc a què totes llurs competències només puguin ser reclamades por la branca de les telecomunicacions, que si està regulada. És interessant fer notar que els títols es van aprovar l’any 1990. No sé que han fet mentre. I els partits polítics que ara estan tan sensibles.

No tinc res en contra amb què es reguli, crec que s’ha de seguir el mateix model per a tot encara que veig que això dels col·legis no funciona bé, però si m’indigna que es mesclin les coses i s’intoxiqui a l’opinió pública. Prou problemes té el procés d’adaptació a Bolonya com per a què li encolomin encara més, tal com anem tindrà la culpa de la crisi econòmica. Hi ha un munt de titulacions noves o relativament noves no regulades que vistes les que si ho estan, també ho haurien d’estar. Igualment moltes titulacions no apareixen en els diaris oficials per fer posicions, simplement perquè no s’ha fet la feina bé, els governs. I això no té a veure amb Bolonya, és una mala gestió dels governs, de fa molts anys.

2 respostes a “Els polítics s’havien oblidat de l’Enginyeria Informàtica?”

 1. a 19 gen. 2009 a les 9:30 moga

  Per a molts, ens costa molt entendre el sempre curiós joc de la política. Jo particularment em sorprenc de veure aquesta mena de “batalla de bons contra dolents”. Crec en la política com a eina per a resoldre els problemes, però el que no crec és en els polítics actuals.

  Si que crec en una professió digna, regulada i veritablement professional. A on tothom pugui confiar que. qui fa el que fa, ho fa perquè està indubtablement preparat, capacitat i certificat.

  He publicat el seu post a http://sites.google.com/site/tucreus

 2. a 19 gen. 2009 a les 10:43 enriccanela

  Moga,
  Moltes gràcies per l’atenció a aquest comentari meu. Jo també crec en la enginyeria informàtica. No crec, tanmateix en el model de tancar les portes a altres professionals per a coses que estan capacitats. El model espanyol biunívoc, titulació – competències no funciona. Simplement caldria disposar d’un model de registre professional més obert. Són les associacions professionals les que qualifiquen.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació