Enric I. Canela

Les coses es compliquen a la Comunitat de Madrid. La posició del seu govern de reduir els pressupostos i no pagar els deutes quan toca està mobilitzant a tothom. Els sindicats amenacen amb mobilitzacions. Per a mi que els govern d’allà s’ha tornat boig de forma col·lectiva.

Mentre podem llegir que tres universitats públiques madrilenyes recorrerà al capital privat per finançar les seves infraestructures i garantir el manteniment de les instal·lacions. El Consorci de la Universitat de Madrid, que representa la Complutense, la Politècnica i UNED, va assegurar que les necessitats urbanístiques de la Ciutat Universitària són urgents i va avisar que buscarà noves vies de finançament si no es troba suport en institucions públiques.

Camí ideal per millorar la universitat pública.

Curiosament Emilio Botin va dir l’altre dia que els recursos públics i privats destinats a l’educació superior no s’han de considerar com una despesa i, per tant, subjecte a vaivens pressupostaris. En definitiva, no hem de reduir la inversió en educació a Espanya. I va afegir que en moments econòmics tan complexos com els que travessem és quan s’ha de dir amb claredat que la societat espanyola no podrà fer front als reptes que ens planteja la creixent globalització de la societat del coneixement, si no comptem amb un major protagonisme de la universitat i dels seus investigadors. Més encara: La formació i capacitació del nostre capital humà, la generació de nou coneixement i la seva transferència al teixit productiu, és a dir, el bon funcionament de la nostra universitat es converteix en un factor clau del nostre futur col·lectiu.

Sembla que els paper estan canviats. Es veu que els cervells han fugit d’alguna administració pública.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació