Enric I. Canela

David Rodríguez, associat del Cercle per al Coneixement – Barcelona Breakfast va publicar a l’edició de novembre de Món Empresarial l’article D’aprendre idiomes a defendre’s en anglès.

ÉS una bona reflexió sobre la situació de les llengües a Catalunya i el fracàs de les polítiques impulsades en els darrers anys per la Generalitat.

6 respostes a “El problema de les llengües a Catalunya”

 1. a 16 nov. 2008 a les 8:08 Manel des de l'Exili

  L’he llegit i té molta raó.
  De fet , jo diria que saber parlar correctament l’anglès i una altre llengua com l’alemany o el francès, a vegades és més important que tenir una carrera universitària, sobretot si et dediques als business. Ara bé , el que si que és segur és que parlar l’anglès és molt millor que treure una matricula d’honor en la carrera.
  A Catalunya, amb totes els grans empreses venudes a multinacionals estrangeres, el coneixement, la investigació, les estratègies, el màrqueting, les TIC…etc del que feia o fa l’empresa, es trasllada cap al HQ que està a Alemanya, França o America. Si no parles el seu idioma, per molt bo que siguis no tens res a pelar.
  A mesura que Catalunya es venen els empreses catalanes, parlar l’idioma del que et compra és l’únic que et pot salvar de quedar-te sense treball.

 2. a 16 nov. 2008 a les 9:48 enriccanela

  Manel,
  Està clar que tu saps per experiència com va això. Jo sempre els dic el mateix als estudiants quan els tinc al despatx per avaluar. El que passa és que jo els veig quan acaben la carrera.

 3. a 16 nov. 2008 a les 11:05 Miquel Duran

  Fa poc vaig escriure sobre aquest assumpte:
  http://cenug.onyar.net/diari/edunomia/arxius/2008/frances-i-angles.html

 4. a 16 nov. 2008 a les 11:20 enriccanela

  Miquel,
  Bo i d’acord amb el que vas dir. Ara he anat al teu bloc a recordar-lo.

 5. a 17 nov. 2008 a les 12:15 David

  Enric,

  Gràcies per la referència. Estic d’acord amb el que comenta en Manel, i més si tenim en compte la importància que té el sector turístic a casa nostra.

 6. a 17 nov. 2008 a les 7:56 enriccanela

  David,
  De res, ho dius ben clar i cal treure’s tòpics de sobre.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació