Enric I. Canela

Luís Espada Recarey és el president del Tribunal de Garanties de la Universitat de Vigo, com el Síndic de Greuges e les universitats catalanes. És catedràtic d?Enginyeria Química, i va ser el primer rector de la Universitat de Vigo (1989-1994); des de l’any 2000 ocupa el càrrec actual.

He llegit una entrevista que li van fer a la Universitat d’Oviedo. A banda de parlar de la seva feina actual i per a què serveix, fa una breu reflexió que em semblen molt encertada sobre el moment actual de la universitat. Concretament una de les coses que diu sobre els canvis que deriven del procés de Bolonya diu: El plantejament de Bolonya és l’avaluació contínua, però per poder aconseguir-ho cal que l’alumnat vagi a classe. A la universitat espanyola sobren professors i falten molts mestres capaços de despertar interès pel que s’explica. És essencial ensenyar a pensar. Així, si l’alumne treballa més i el pla d’estudis és racional, no hi ha d’haver fracàs.

També hi diu: El professorat ha de tenir un coneixement global sobre la matèria, no donar capítols separats, perquè la formació que imparteixen en les seves classes tingui una unitat.

Jo crec que encara que aquesta reflexió s’ha fet de forma relativament individual, no tothom, col·lectivament no s’ha treballat gens. Crec que ens estem equivocant. Encara hi som a temps.

Una resposta a “És essencial ensenyar a pensar”

  1. a 25 set. 2014 a les 7:14 orlando airport taxi transportation

    orlando airport taxi transportation

    Enric I. Canela » Blog Archive » És essencial ensenyar a pensar

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació