Progressia pedagògica


Enric I. Canela

Abel Mariné, catedràtic de Nutrició i Bromatologia de la UB, escrivia divendres a El Punt: Falten colzes i sobra pedagogia.

Es tracta d’un article que, com el títol indica, parla de l’educació. Coincideixo totalment. Reprodueixo una frase per tal que li agafeu gust i el llegiu. Diu Meriné:

La «progressia pedagògica» que ha imperat aquests anys a Catalunya, a la qual li sobren alguns mites, ha tendit a igualar, en no voler fer gaires distincions entre alumnes, però no per dalt sinó per baix, cosa que ha contribuït a la mediocritat general. Hi ha alumnes millors i pitjors, això ha de quedar clar, i voler maquillar-ho no serveix de res. I si bé s’ha d’ajudar els que, tot i treballar, ho necessiten, no ha de ser a costa que els altres s’endarrereixin, sobretot si ens creiem que això de la societat del coneixement va de debò i que Catalunya necessita gent competent i preparada, i no només que «progressi adequadament».

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació