Enric I. Canela

Mercè Beltran explica avui a La Vanguardia la situació de les enginyeries informàtiques. En el seu article dóna algunes claus i opinions.

La Comissió de Ciència i Innovació al Senat, va aprovar dimecres per unanimitat les dues mocions relacionades amb l’Enginyeria Informàtica. Aquestes dues mocions insten al govern a regular la professió d’enginyer en informàtica i enginyer tècnic en informàtica. És la primera vegada que s’aprova al Senat una moció instant el Govern a la regulació tant de l’Enginyeria en Informàtica com de l’Enginyeria Tècnica en Informàtica. Rosa Núria Aleixandre, la senadora de CiU que portava el tema ens explica a Enginyers informatics com va anar la sessió.

Cristina Garmendia ha dit avui a Barcelona, en relació a aquest tema, que no és competència del Ministri de Ciència i Innovació la regulació de la professió, però sí establir l’escenari d’una fitxa. Garmendia ha concretat que el Ministeri està pendent de la regulació de la professió, mitjançant converses amb altres ministeris com el d’Economia i el d’Indústria.

Cal assenyalar dues coses que he intentat explicar diverses vegades. Per exemp`le a Solució gairebé oficial del tema de l’Enginyeria Informàtica i Els polítics s’havien oblidat de l’Enginyeria Informàtica?. Té raó la ministra, no és aquest ministeri el que ha de fer la feina. Per altra banda el govern espanyol, com és habitual, legisla tard i malament. Deixa que els problemes, que sap que vindran, s’enquistin, infectin i esclatin. Clar, la culpa és de Bolonya.

2 respostes a “Solució per a les enginyeries informàtiques? No encara”

 1. a 19 nov. 2008 a les 7:25 bacus

  no estic d’acord que per determinades feines es demani tenir el títol d’enginyeria informàtic com podria ser per un metge o un arquitecte.

  ho dic per tots aquells que no som enginyers però en dediquem a la inforamàtica. En aquest camp o val o no no serveixen els títols i dependrà més de l’experiència que tinguis a el títol si t’agafen en un treball.

  ho veig com un norma que fotrà a tot aquell que no tingui el títolet.

  et recordo que la majoria de caps de seguretat d’informatica són antics hackers que no tenen cap títol i acostumen a ser el millors pq tenen coneixaments que no s’ensenyen a la uni.

  per mi si pretenen seperar els informatics en 2 grups de “privilegis” hi estic totalment en contra.

 2. a 19 nov. 2008 a les 8:25 enriccanela

  Bacus,
  Moltes feines d’inforàtica les fan perfectament matemàtics, físic, enginyers en electrònica, i altres.
  Jo em sembla que m’he mostrat a favor d’una modificació global de les professions seguint el model d’altres països on són associacions no regulades pel govern les que determinen la capacitat en funció de la titulació, l’experiència, etc. El sistema espanyol és proteccionista i de lobbies.
  Jo aposto per canviar-lo.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació