Enric I. Canela

Caldrà que al ministeri de Ciència i Innovació s’aturin a fer alguna cosa, altrament els problemes se’ls poden escapar de les mans. Estan fent una gran feina de planificació, però els problemes que es generen al carrer poden alterar el ritme. És cert que molta gent està cansada i desencisada per com han anat les coses durant aquests darrers anys i ara espaguen les conseqüències. Com he dit sovint, la culpa d la situació no és dels actuals gestors, però a ells els toca fer alguna cosa.

Carlos Berzosa rector de la Universitat Complutense de Madrid està indignat pel poc cas que el Ministeri de Ciència i Innovació està fent a les universitats públiques.

El Ministeri de Ciència i Innovació no atén als problemes que les universitats tenim ara mateix, i ha afirmat que és com si la crisi no els afectés i visquessin en un altre món.

Espera que el Ministeri de Ciència i Innovació se segui a negociar amb els enginyers informàtics que s’estan mobilitzant per reclamar un adequat reconeixement professional. Al respecte va dir creure que el Ministeri viu en una altra galàxia, tant en aquesta com en altres qüestions.

Ha expressat el seu enuig amb l’actitud del Ministeri de Ciència i Innovació de descarregar sempre responsabilitats en altres instàncies. Va afegir: ¿Es manifesten els estudiants contra l’Espai Europeu d’Educació Superior?, Això no va amb nosaltres. Tenim problemes de diners les universitats?, Això és de les comunitats autònomes.

I mentrestant ens estan comptant el que passarà el 2015, i jo no sé si arribarem al 2015, ni tan sols al 2010. És com si la crisi no els afectés, com si visquessin en un altre món. Ha ironitzat dient que és magnífic tenir un Ministeri que està en una altra galàxia i no atén als problemes que les universitats tenim ara mateix.

El rector ha expressar la seva confiança en que finalment el Ministeri es disposi a negociar amb els enginyers informàtics i també a afrontar altres assumptes pendents de les universitats.

Ara tenim, tindrà el rector, els enginyers informàtics enfadats, els anti-Bolonya molestos, els professors enfadadíssims per tots els tràmits que ens demanen omplir per fer la validació dels títols i l’acreditació dels mateixos per ANECA.

I ha confessat: És que aquí no hi ha déu que aguanti això, això és un desastre absolut. Ens demanen un tipus de tràmits burocràtics que jo estic desesperat ja de fer tràmits i papers.

Berzosa ha conclòs la seva dura diatriba afirmant que algú ha de venir a governar i governar, perquè en això de ser ministre o ministra no es tracta d’anar pel carrer i que li aplaudeixin a un, sinó de governar, liderar, veure els problemes que hi ha, reunir-se amb rectors, fer alguna cosa .

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació