Beneficis de l’R+D


Enric I. Canela

La ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, ha confirmat avui al Congrés dels Diputats el balanç positiu de l’increment de la despesa pública destinat a l’R+D durant l’últim any. És una mesura que ha permès sostenir projectes de gran envergadura, a més de crear i consolidar empreses de base tecnològiques.

Ha destacat també que l’aportació pública de 2.713 milions d’euros de la passada legislatura van comportar una inversió compartida entre el sector públic i el privat, que puja a 5.357 milions d’euros. Ha augmentat el volum de projectes en cooperació incentivats, que ha passat del 39 al 47% en els dos darrers plans nacionals de R+D+i. Aquest increment ha afavorit la mobilització de 22.000 llocs de treball, 14.000 dels quals estan associats al programa CENIT (Consorcis Estratègics Nacionals en Recerca Tècnica), enfocat en el finançament de grans projectes de recerca tecnològica que garanteixin una projecció internacional. Les 192 iniciatives ministerials de suport a la creació i consolidació de les ajudes a noves empreses de base tecnològica a Espanya, englobades en el programa NEOTEC, han suposat una inversió total de 132 milions d’euros.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació