Biopol arrenca


Enric I. Canela

Aquest matí ho anunciava Biocat: Avui es constitueix el nou Consorci BioPol a l’Hospitalet de Llobregat format per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, la Universitat de Barcelona i Biocat (BioRegió de Catalunya). L’acte s’ha celebrat aquesta tarda a l’edifici modular BioPol de l’Hospital Universitari de Bellvitge l’han presidit el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, i la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, acompanyats per la consellera de Salut, Marina Geli, l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, el rector en funcions de la Universitat de Barcelona, Josep Samitier, la comissionada per a Universitats i Recerca, Blanca Palmada, i el president de la Comissió Executiva de Biocat, Manel Balcells.

La premsa se n’ha fet ressò:

Al primer dels edificis, de 5.000 m2 es desenvoluparan els dos primers projectes de recerca de BioPol: el projecte Barcino i la càmera hipobàrica. El projecte Barcino es basa en un robot que produeix pròtesis que no presenten problemes de rebuig, són més econòmiques i tenen una duració major que les convencionals.  Per la seva banda, el projecte de la càmera hipobàrica oferirà la realització de programes d’exposició intermitent a la hipòxia hipobàrica, proves de tolerància a la hipòxia i altres procediments basats en l’exposició a baixa pressió ambiental ja aclimatació a les altures.

Aquesta és una magnífica notícia que demostra el dinamisme de la recerca biomèdica a Catalunya.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació