Enric I. Canela

Gràcies a Universia he pogut conèixer un nou rànquing, el Professional Ranking of World Universities. Aquest rànquing empra com a fórmula com a criteri de classificació el nombre d’alumnes que ocupen càrrecs directius a les 500 empreses internacionals més importants.

Aquest rànquing l’elabora la universitat Paris Tech, i utilitza les dades proporcionades per la revista econòmica Fortune sobre las empreses més rellevants del món. En concret, utilitza el Fortune Global 500 de 2007. En total es va agafar la informació acadèmica relativa a 458 dels màxims responsables de les companyies. S’atorga un punt a cada institució que hagi format part de l’educació superior de cadascun d’aquests directius.

Entre les 350 primeres hi apareixen la Universitat Politècnica de Madrid (35è), la Universitat Pontifícia Comillas (89è), la Universitat de Barcelona (89è), la Complutense de Madrid (89è); la Universitat de Deusto (212è), la Universitat de Saragossa (212è) i la Universitat de Valladolid (212è). La igualtat de posició és perquè tenen igualtat de punts.

Lògicament donada la baixa mobilitat a l’Estat, estar a prop d’on estan les seus d’aquestes empreses hi contribueix.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació