Enric I. Canela

Això de tenir també el bloc a Facebook fa que els comentaris es dispersin, per això reprodueixo el que m’ha deixat en obert Pol Serrano Pueyo, estudiant d’econòmiques de la UB:

A mi el que em molesta, és que s’hagin passat per el folre els estudiants electes democràticament.

A més, és una mostra molt minsa de tot el conjunt d’estudiants no? No ho sé, jo penso que es poc democràtic el que han fet.

Jo també vaig anar a la nova promoció d’habitatges de protecció oficial (la Central UB) i just feien una xerrada de Palestina, sense entrar en polèmiques, que coi té a veure?

Amés, el tal Hugo, el portaveu de la sentada, no en té ni idea de com funcionen els òrgans de govern. El que si que sap es sortir als medis i fer cara de Che Guevara quan li pregunten coses.

Han pujat sofàs i tot eh.

Un amic meu i jo hem pensat de fer el mateix amb un local del SEPC i AEP i quedar-nos-hi fins que no s’implanti Bolonya.

Es millor ser irònic!

No tinc cap dubte que la majoria dels estudiants estan més a prop del que diu Pol que del numeret de l’Hugo i els seus.

8 respostes a “A qui representen els tancats a la UB?”

 1. a 26 nov. 2008 a les 12:23 Joan Gil Oliveras

  Doncs l’Hugo és molt més llest que la comissionada, almenys per les seves declaracions.

 2. a 26 nov. 2008 a les 7:22 enriccanela

  Joan,
  Ningú no ha discutit la seva intel·ligència. Sembla que els trets van per una altra banda.

 3. a 26 nov. 2008 a les 10:22 andreu

  Caldria presentar un informe seriós sobre els responsables de sentades i actes d’aquest estil: on són, on treballen. Potser tindríem moltes sorpreses.

 4. a 26 nov. 2008 a les 10:42 David

  No representen a absolutament ningú, però la culpa ha estat el “divide y vencerás” que s’ha practicat en algunes universitats. En comptes de tenir una representació més o menys unitària dels estudiants amb gent raonable s’ha optat per donar ales als més radicals. I cap problema, que les destrosses, etc,etc les paga la universitat, que per això és pública!! (raonament seu, no meu)

 5. a 26 nov. 2008 a les 11:24 enriccanela

  Andreu i David,
  Jo tinc dubtes que molts dels que corren per aquí siguin realment dels centres.
  El tema de la representació estudiantil és i ha estat sempre un autèntic desgavell. Al costat de gent seriosa apareix gent que ve a discutir sobre la globalització, cosa que em sembla molt bé, sempre que no pretenguin que la universitat prengui partit.
  La universitat està formada per gent de diferent ideologia i la seva funció és ensenyar, allà on toqui, de forma plural tot tipus, sempre que no atenti contra determinats principis. En cap cas els òrgans de govern han de manifestar-se o anar en contra d’aspectes que no els hi són propis.
  A la pregunta, la universitat ha d’exigir el català? la universitat s’ha de pronunciar, com cregui oportú, discutir amb el Govern si cal,després obeir a qui mana.
  La universitat no es pot pronunciar sobre la monarquia, per posar un exemple, podria ser que hi haguessin molts manàrquics, no li és propi.
  Hi ha molts estudiants de determinats grups que volen fer política. Una cosa és tenir fòrums de debat i altra obligar a la institució a pronunciaments quie no li toquen.
  Ara més que Bolonya el que hi ha és una lluita anisistema pels matexos que es quexen del fòrum de Davos o qualsevol altra cosa. Em sembla molt bé, però no es tracta del plans d’estudi ni de qualitat docent. Són altres interessos, tan legítims com es vulgui però que vagin a tancar-se al Parlament o millor a les Cortes Españolas i no donguin la tabarra aquí.

 6. a 26 nov. 2008 a les 3:47 Albert Traver

  Bé, avui s’ha presentat el “Manifest de suport a les mobilitzacions estudiantils per una universitat pública i de qualitat” que ja ha estat signat de moment (3 hores després de la seva presentació) per 98 càrrecs electes de les universitats públiques catalanes.

  Espero que això respongui en part a la pregunta del Pol i que et serveixi Enric, com una eina més per analitzar tot el procés.

  Salut!

 7. a 26 nov. 2008 a les 3:49 Albert Traver

  Perdona, m’he oblidat de l’enllaç:

  http://manifestelectes.blogspot.com

 8. a 26 nov. 2008 a les 4:27 enriccanela

  Albert,
  Moltes gràcies per la informació. I tant que em serveix.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació