Enric I. Canela

Aquest mes s’havia d’haver publicat la quarta convocatòria del programa Ingenio-Consolider 2010, però aquest any sembla que no tindrem convocatòria.

Pels que ho desconegui, els Consolider són els projectes estrella. Són els que estan destinats a finançar el que es considera l’excel·lència científica i proporcionen uns 5 milions d’euros durant cinc anys.

El problema és doble, per una banda s’atura el programa estrella, per l’altra, alguns científics candidats estaven preparant-se per presentar el projecte. Un Consolider no s’improvisa. No es fa en el temps que donen entre la publicació de la convocatòria i el dia de finalització del termini. Hi ha gent, qualitativament parlant, de prestigi, empipada.

Laureano González, coordinador científic de Consolider diu que com que hi ha 57 projectes en funcionament amb 57 comitès de seguiment, no es poden atendre. Cal aturar-se per valorar. Potser si, però no és un bon missatge, fer-ho en temps de crisi econòmica envia un senyal que no convé, tot i que des del ministeri es digui que no té res a veure amb la situació econòmica.

Otilia Mo, directora general de programes i transferència de coneixement del Ministeri de Ciència i Innovació diu que quan acabin l’avaluació dels que estan en curs faran la convocatòria, no sap quan però no trigaran un any. Jo crec que a efectes pressupostaris no hi haurà nou diner per al 2009 i el 2010.

L’excusa és que volien treure tan aviat com fos possible els projectes estàndard. Doncs en això no s’han lluït perquè no han sortit encara i han anunciat que els terminis s’acaben el 16 de gener, males dates. Com l’any passat. El tema dels terminis no acaba d’estar ben engreixinat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació