Enric I. Canela

Avui a sortit una notícia especialment interessant a tots el mitjans, però és El País el que explica amb més detall un punt concret. L’article és Zapatero anuncia 11.000 milions per obra pública i creació d’ocupació. Segur que em direu, i a què ve això en aquest bloc? Doncs si, El País diu que es destinaran 500 milions a R+D.

Demà s’aprovarà un Reial Decret Llei amb un crèdit extraordinari de 11.000 milions d’euros, l’1,1% del PIB, amb càrrec als comptes de 2008, amb l’objectiu de frenar la destrucció d’ocupació i reactivar l’economia. Aquests diners aniran, sobretot, 8.000 milions, a inversió en obra pública i equipaments, especialment per als Ajuntaments, per tal de crear en total 300.000 llocs de treball. Tot això s’articularà per un procediment d’urgència: els ajuntaments amb projectes finançables podran iniciar les obres el 11 de gener de 2009 i, en qualsevol cas, mai més tard del 13 d’abril de 2009.

Caldrà llegir amb atenció el Reial Decret per veure el destí d’aquests 500 milions destinats a R+D.

La veritat és que estava molt amoïnat. Estic veient que la manca de diners que afecta al Ministeri de Ciència i Innovació podia pot posar en perill els fonaments d’aquest ministeri. Tenim un equip sòlid i que pot fer molt bona feina, però el poden ofegar. Fins quant aguantaran Cristina Garmendia i el seu equip si els obliguen a passar-se tot l’any a anar venent projectes sense diners? El problema és molt seriós i no crec que 500 milions siguin suficients, però depenent de com es facin servir podrien servir per pal·liar la situació.

Des d’aquí una crida per pressionar al màxim, els que pugueu per enfortir el Ministeri de Ciència i Innovació, ens juguem un altre cop el futur i cada dia estarem més endarrerits.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació