Enric I. Canela

El procés de Bolonya segueix aportant-nos moltes notícies. En relació als expedients de la UAB que afecten a 31 estudiants he llegit Comunicat de la UAB en el que aquesta universitat dóna la versió oficial dels fets i explica l’estat dels expedients.

Les institucions universitàries passen a la ofensiva contra els estudiants crítics amb Bolonya a més de comentar la situació als diversos centres i el problema dels expedients de la UAB diu una “genialitat”: A la Universitat de Barcelona, la presa de possessió de Dídac Ramírez com a nou rector de la UB suposà un acte institucional de suport al Procés de Bolonya, amb presència de tot tipus d’autoritats que no acostumen a participar d’aquests actes, com per exemple l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu. Diversos centenars d’estudiants protestaren contra la reforma universitària, tot responent a la crida dels estudiants que des de fa una setmana romanen tancats a l’Edifici Històric de la UB. Aquesta gent sempre disposada a inventar o manipular. A les preses de possessió dels rectors venen autoritats, sempre, l’alcalde sovint i en aquest cas té relació personal amb Dídac Ramírez. Dir que això és un suport al procés de Bolonya… té nassos això.

Algunes notícies són:

Com fa sovint Elliot ens aporta coses interessants. Podeu llegir Sense beques qui podrà pagar-se els estudis universitaris?. Reprodueix el fragment d’un escrit on es reivindiquen les beques, el signa Toni Cucurulla. Ja sabeu que no puc estar més d’acord en el tema de les beques, ara dir que el procés de Bolonya el que persegueix és que les “elits intel·lectuals” del futur provinguin de famílies benestants. Una vegada més ens trobem amb una persona que confon el procés de Bolonya amb la política espanyola que, a diferència d’altres països va optar per les beques – almoina i poques i ara no té recursos per donar més. A altres països, immergits en el model d Bolonya, hi ha beques per a la majoria i d’import elevat.

També Elliot escriu Bolonya des de la perspectiva d’un estudiant. Molt interessant, ens envia al bloc d’un estudiant d’Història i Geografia, on ja s’aplica Bolonya, i ens explica les seves experiència i valoració. Molt crítica amb moltes coses, però que es poden solucionar per decisió de cada universitat, no cal més. També s’ha d’aprendre, estudiants, professorat, universitats. Diu, per exemple: En quant a les protestes estudiantils em sembla que estan mal enfocades els crits de sempre de “no a la privatització” no serveixen de res. Bolonya arribarà vulguin o no vulguin i per tant en contes de rebutjar-lo de ple tindríem molt més èxit exigint les reformes necessàries que si que podem aconseguir. Polaritzant-nos en contra d’aquesta manera només aconseguim que no se’ns tingui en compte a l’hora d’aplicar Bolonya i no se’ns escolti perquè se’ns titlla de radicals. Tota la raó, reivindiqueu el que no està bé, però no lluiteu contra molins de vent.

Encara em queden alguns articles d’opinió que vull llegir amb calma.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació