Nota conciliadora


Enric I. Canela

Ahir vaig escriure a I si anéssim al moll de l’os?: Una notícia que no deixa de tenir el seu interès és Tibantor entre universitats i rectors per les tancades. És curiosa perquè explica que la comissionada per a Universitats i Recerca volia un comunicat més tou i conciliador que el que van emetre els rectors. Diu també que aquest vespre es podria fer una altre de més suau. No és un problema de canviar de comunicats. Els rectors han dit que aquí no es parla de res fins que no s’acabin les tancades i, al meu parer, això s’ha de mantenir. Després es pot parlar del que es vulgui. Cal fer-ho en els llocs adequats però no així. Ningú no ha vulnerat cap dret fonamental ni ha atemptat contra la democràcia per tant, a estudiar i a fer les coses com toca.

Ara veig al web de la UB la següent nota:

La comissionada per a Universitats i Recerca i els rectors han expressat reiteradament la seva disposició al diàleg sobre totes aquelles qüestions que afecten a l’aplicació de l’EEES. És per això que en aquests moments també es volen tenir en consideració les propostes i iniciatives que ha fet arribar el col·lectiu d’estudiants que està tancat a diferents centres universitaris, entre d’altres a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona.

A més, la comissionada i els rectors consideren que tots els esforços de diàleg per generar un pacte social per a l’ensenyament superior són sempre positius. En aquest sentit, hi ha la intenció d’iniciar, el més aviat possible reunions per definir els temes de debat  relacionats amb l’aplicació de l’EEES i amb el futur del sistema universitari públic, així com els agents socials que hi han de participar. Finalment, també consideren oportú fer especial èmfasi en fomentar la participació i en copsar l’opinió dels diferents col·lectius de la comunitat universitària a traves dels mecanismes que cada col·lectiu determini.

Estaran relacionades ambdues notícies?

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació