Biologia en festes


Enric I. Canela

Avui hem rebut un comunicat del degà en funcions de la Facultat de Biologia, demà pren possessió el nou degà i es trobarà amb el regal. Amb tot estic segur que n’està informat adequadament. Ens informa que la comissió d’estudiants li ha dit que el dilluns es quedaran a dormir a la Facultat. Diu que s’hi estaran un nombre indeterminat de dies i que els caldrà cuinar. Que no pateixin farem el que calgui. Diuen que aniran informant. Suposo que es un acte de propaganda per dir que han ocupat una Facultat. Altrament estarien millor d’excursió al Montseny.

Demà miraré d’assabentar-me qui són i a qui representen. No ho veig clar. Res en contra mentre no molestin hi ha dit que no ho faran. Molt bé. Diu que passaran pels departaments a informar. Espero veure que em diuen, jo estic bastant ben informat i potser els podré ajudar.

10 respostes a “Biologia en festes”

 1. a 01 des. 2008 a les 12:17 Albert Traver

  Hola Enric,

  Trobo que no és propi de tu desqualificar de tal manera els estudiants que no comulguen amb les teves tèsis. Això d’anar al Montseny o ironies d’aquestes realment no calen. La lluita dels estudiants en contra de Bolonya és molt seriosa com per dir aquest tipus de disbarats

  No crec que sigui cap sorpresa per tu qui seran els estudiants que ocupin la facultat, els mateixos que van fer una assemblea de més de 300 persones la setmana passada per decidir-ho. Si prefereixes que et dongui noms o sigles està clar, Assemblea de Biologia i SEPC, ambdós ostenten la majoria de càrrecs a consells d’estudis, junta de facultat i tots els del claustre i han signat al manifest dels membres electes.

  No s’hi val dir que aquests estudiants no representen a ningú, i quan sí que representen, desqualificar per una altra banda. No és jugar net.

  Albert.

 2. a 01 des. 2008 a les 12:35 enriccanela

  Albert,
  D’acord, la meva ironia potser és excessiva però no dsqualifico. Crec que no cal quedar-se a dormir per informar. És pura propaganda. Suposo que obtindré informació i si cal rectificaré. No em fa res.
  I si són els representants, res a objectar respecte a la representació. No em cal cap nom perquè si ho dius és que serà cert.
  En aqust cas les meves disculpes.

 3. a 01 des. 2008 a les 10:01 alumne

  A Física, també s’han estat tancant uns quants estudiants. I ho han fet amb tant respecte per les activitats habituals de la facultat, que com el deganat no ha informat als departaments, i ells tampoc hi han pujat, la majoria del professorat ni s’ha adonat que s’estaven tancant.

 4. a 01 des. 2008 a les 12:08 Dessmond

  Hi ha qui arriba a la Universitat amb mentalitat de boyscout. I els papers bastant mullats.

 5. a 01 des. 2008 a les 4:50 enriccanela

  Alumne,
  Mal fet el degà per no informar. I molt bé pel respecte dels estudiants.

 6. a 01 des. 2008 a les 4:51 enriccanela

  Dessmond,
  Jo no hi estic d’acords en com va tot això, ara qui havia d’informar i gestionar el canvi s’ha quedat ben descansat.
  Records

 7. a 01 des. 2008 a les 5:04 Jordi Domènech i Lizcano

  Benvolgut Enric,
  per un cop a la vida, puc vantar-me d’estar més ben informat que tu: la setmana passada vam tenir un parell d’assemblees al vestíbul de Margalef per veure què es feia a la facultat de Biologia respecte a la tancada la central (http://tancadaalacentral.blogspot.com/). Després de discutir, es va votar “d’ocupar” la facultat, a l’estil UB: no s’impediran les classes, es reclamen els mateixos tres punts que els tancats a la central (per tant, malgrat les pancartes… l’ocupació no es fa contra Bolonya), i s’organitzaran activitats paral·leles. De fet, dimecres hi ha programat un debat sobre l’EEES, espero la teva assistència!

  Evidentment, és propaganda. És trist que es faci així? potser sí. Quan és l’últim cop que recordes que s’hagi prestat atenció al que diu l’estudiantat electe? (com a mínim des de els mitjans de comunicació i les “altres instàncies” (rectorat, conselleria) de la comunitat universitària?) Jo crec que cal fer-se la pregunta correcta: per què cal que hi hagi una tancada perquè es parli de segons quin tema?

  L’assemblea de Biologia està composta d’estudiants de la facultat, i, com qualsevol assemblea, cada persona es representa a ella mateixa. Els i les representants electes suposo que seran coherents i defensaran el mateix als diferents òrgans als qual participen.

  Albert,
  siguem seriosos: no erem 300 (no sé qui t’ho ha dit perquè a tu no et vaig pas veure…): 80-90 el primer dia (que la vam fer al migdia) i una cinquantena el dijous, que la vam celebrar a la tarda. Desprès, que jo sàpiga l’únic nom és Assemblea de Bio (i Ciències Ambientals i Bioqímica!). I al meu ensenyament (també de la facultat), ara per ara, no hi ha estudiants. I només una candidatura per a les parcials que vénen, i no és pas de cap de les que cites. Només puntualitzo…

 8. a 01 des. 2008 a les 6:51 Albert Traver

  Bones Jordi,

  M’ho va dir un noi de Biologia, que havien demanat l’aula magna (o com es digui l’aula més gran de la facultat) i que no s’hi cavia, van haver d’acabar sortint a una espècie de pati o nosé que és per fer-la. Segurament que quan em va dir 300 va exagerar una mica, ara d’aquí a 80-90 potser parlem d’assemblees diferents.

  Pel que fa a la representativitat estem parlant de Biologia, oi? És que nosé quina part de la pel·lícula m’he perdut. Els 4 claustrals de Biologia són del SEPC, 10 dels 12 membres de la Junta de Facultat són de l’Assemblea de Bio i els 14 membres del Consell d’Estudis de Biologia i 14 de 16 del de Ciències Ambientals són de candidatures unitàries vinculades a l’Assemblea. I com tu bé has dit, Bioquímica de moment res. De totes maneres si el que vols és entrar en una disputa de representativitat sindical millor ho fem en un altre lloc i en privat i no “embrutem” el bloc de l’Enric.

  Finalment Enric, com hauràs pogut veure no sóc de Biologia, jo estudio Història, al Raval.

 9. a 01 des. 2008 a les 7:34 enriccanela

  Jordi,
  I tant que estàs més ben informat que jo en això. Vaig saber la tancada per la informació del degà i vaig conèixer l’assemblea pel comentari de l’Albert.
  Jo, com queda clar, no soc favorable a tancades, però en qualsevol cas, si són decidides pels estudiants i es respecte, com sembla que està passant, la llibertat dels altres, res a dir.
  Si el que s’ha de discutir són coses realistes, millor encara. Jo el que no tinc ganes és de parlar de la globalització, que a aquestes alçades és com discutir sobre l’existència de Déu. Molt interessant per no podríem fer res al respecte.
  Parlar de millores, excel·lent.
  Jo he seguit la política universitària sempre de prop, però et puc ben assegurar, testimonis en tinc, que quan estava jo a l’equip de govern els estudiants tenien veu i vot, en el sentit real. No sé ara. I es tenia en compte el que deien. No és que ho fes jo, que no era el meu àmbit, sinó l’equip.
  He vist l’acte programat, assistiré, però el debat imagino que serà amb el degà, no sé molt bé el que es programa. Ara, jo espero discutir amb els estudiants de la Facultat dels problemes d’aquest programes, no un acte polític. En aquest darrer cas no sé si ho resistiria.

 10. a 01 des. 2008 a les 7:35 enriccanela

  Albert,
  Lògicament no puc opinar.
  Està clara la teva adscripció discent. No ho sabia, gràcies

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació