Sense Cenit ni Consolider


Enric I. Canela

L’altre dia vaig escriure Enguany no hi ha projectes Consolider. Avui El País publica El govern paralitza dos grans programes d’ajuts a l’R+D. Hi diu en un punt: Al 2009, quart any de l’existència d’Ingenio 2010, no hi haurà subvencions per estimular els grans projectes científics, ja que s’ha suspès la convocatòria corresponent del programa Consolider, que hauria d’haver-se publicat aquests dies. I el programa CENIT, destinat a fomentar la cooperació público-privada en R+D, amb subvencions i crèdits a interès zero, tampoc ha publicat la seva convocatòria per al 2009. Els seus gestors asseguren que estan intentant recuperar aquesta darrera, encara que no sortiria abans de 2009. Aquest any ambdós programes han suposat un total de 424 milions d’euros.

Més tard hi apareix: Mentre Juan José Moreno, director general del ministeri a la secretaria d’Estat que dirigeix Carlos Martínez, assegura que la suspensió de les dues convocatòries no es deu a retalls en els pressupostos, Maurici Lucena, director general del CDTI (organisme ministerial que gestiona CENIT) , Reconeix que no hi havia diners per a aquesta convocatòria en els pressupostos de 2009. En el que sí coincideixen ambdós és que l’anunci fet pel president del Govern d’alliberar 500 milions d’euros més per R + D, en el seu paquet de mesures contra la crisi econòmica, pot desembocar en que es recuperi la convocatòria de Cenit, però no la de Consolider.

Són molt males notícies com comentava ja l’altre dia.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació