Casa de bojos


Enric I. Canela

Això em recorda a la pel·lícula francesa dels Erasmus que té lloc Barcelona: Casa de bojos. Llegeixo atònit que el Consell Interuniversitari de Catalunya accepta convocar consultes sobre el Pla Bolonya.

Concretament diu 3cat24.cat que el Consell Interuniversitari, que aplega el Govern, les Universitats i d’altres representants de la comunitat universitària, ha acceptat convocar consultes sobre el Pla Bolonya i, si cal, aturar-lo uns mesos. La Comissionada d’Universitats, Blanca Palmada, ha dit, en declaracions a Catalunya Informació, que hi podria haver una moratòria del procés fins que s’arribi a acords concrets.

Vilaweb també recull la notícia.

La veritat és que em sembla una autèntica barbaritat. No sé com s’ha desenvolupat aquest Consell Interuniversitari. Intentaré disposar d’informació fiable sobre el tema. Hi ha gent que hauria d’aprendre que per governar cal escoltar, explicar i després actuar i no fer-ho a l’inrevés. Si això és confirma ho consideraré una autèntica vergonya. Espero veure com reaccionen demà els rectors al Consell d’Universitats. Volen passar un altre any així? Que no se n’adonen que encara que la “mona” la vesteixin diferent seguirà sent una “mona”. Les bases de les discussió de Bolonya no són discutibles, el govern espanyol ha signat uns compromisos i naturalment els problemes que genera la globalització no la resoldran aquest any. Igual volen carregar-se a la ministra.

A sobre previ a aquest Consell de demà Màrius Rubiralta va llançar ahir un missatge contundent als estudiants que protesten contra la convergència europea de la universitat: en aquests dies s’han revelat debilitats en el sistema universitari que s’han de solucionar, però no estan disposats a tocar Bolonya. Segons Rubiralta, l’estructura de Bolonya no és discutible, ni els tres nivells (grau, màster i doctorat, ni el sistema de crèdits europeus, amb entre 25 i 30 hores de treball individual de l’estudiant. Va admetre que hi ha altres qüestions subjectes a millora, amb o sense protestes al carrer. Entre elles, va assenyalar la revisió del paper de l’ANECA, un dels responsables del procés de ratificació dels nous títols universitaris adaptats a Europa. Hi ha altres aspectes fora del procés de Bolonya clarament oberts a la discussió, els que tenen a veure amb el propi model de la universitat, des de la modificació del sistema de finançament universitària fins als estatuts dels docents i els estudiants. Va prometre algunes millores immediates, que serveixin per alleugerir la sensació de rigidesa en el sistema. Va dir també que el dibuix del procés de Bolonya ha estat tan llarg que no han aconseguit donar a conèixer als nous alumnes que han anat entrant a la universitat.

Poc a veure amb el missatge del Consell Interuniversitari.

Una resposta a “Casa de bojos”

  1. […] través d’Enric Canela m’arriba la informació de que el Consell Interuniversitari de Catalunya hauria acceptat […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació